Ramazan Bayramı'nda tatil yapacaklar bu uyarı size: Şemsiyesiz aman dışarı çıkmayın! Meteoroloji'den kritik uyarı geldi

Ramazan Bayramı'nda tatile ve memleketlerine giden vatandaşlar tarafından hava durumu merak konusu oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Ramazan Bayramı süresince yurt genelinde aralıklarla yağış görülecek ve sıcaklıklar da mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Ramazan Bayramı'nda tatil yapacaklar bu uyarı size: Şemsiyesiz aman dışarı çıkmayın! Meteoroloji'den kritik uyarı geldi

Yarın: Yurdun güney ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Özellikle Akdeniz'in doğusunda, Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde, Hakkari, Şırnak ve Van'ın güney ve doğusunda yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

Bayramın İlk Günü: Ülkenin güney ve doğusunda aralıklı yağış görülecek. Yağışların, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş, Batman, Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Bayramın İkinci Günü: Ülkenin doğu bölgelerinde aralıklı sağanak görülecek.

Bayramın Üçüncü Günü: Yurdun iç ve güney kesimlerinde aralıklı sağanak görülecek. Genellikle güney ve doğu bölgelerinde yağışlar olacak, kuzey ve batı bölgelerde parçalı ve az bulutlu hava yaşanacak.

PARÇALI VE BULUTLU HAVA HAKİM OLACAK

Meteoroloji Uzmanı Mehmet Özdemirci, yağışların bir hafta boyunca yurdun genelinde aralıklarla etkili olacağını söyledi. Üç büyükşehirde (Ankara, İstanbul ve İzmir) hafta boyunca yağışın beklenmediğini, parçalı ve bulutlu havanın hakim olacağını bildirdi. Sıcaklıkların yarından itibaren kuzey ve doğu bölgelerinde artacağını, yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini ifade etti.