Ramazan ne zaman? Ramazan ayı ne zaman, hangi gün başlıyor? İlk oruç ne zaman 2022?

Tüm Müslüman aleminin dört gözle beklediği mübarek Ramazan ne zaman başlayacak merak ediliyor. 11 ayın sultanının ne zaman başlayacağı araştırılıyor. "Ramazan ayı ne zaman, hangi gün başlıyor?" sorusuna yanıt aranıyor. Peki, İlk oruç ne zaman 2022? İşte detaylar...

Ramazan ne zaman? Ramazan ayı ne zaman, hangi gün başlıyor? İlk oruç ne zaman 2022?

Üç aylara girmiş olmamızla beraber, Ramazan ayının ne zaman başlayacağı araştırma konusu oldu. 2022'nin ilk oruç gününün hangi gün olduğunu araştıran kullanıcılar, "Ramazan ayı ne zaman, hangi gün başlıyor?" sorusuna yanıt arıyor. 2 Şubat'ta Recep ayı ile başlayan 3 ayların heyecanı devam ediyor. En mübarek aylardan biri olan Ramazan ayını tüm Müslümanlar bekliyor. Peki,  İlk oruç ne zaman 2022? İşte, 2022 Ramazan ayının ve ilk oruç gününün ne zaman olduğuna dair merak edilen tüm detaylar...

Ramazan ne zaman? Ramazan ayı ne zaman, hangi gün başlıyor? İlk oruç ne zaman 2022? - Resim : 1

RAMAZAN NE ZAMAN?

Müslüman aleminin her sene 1 ay boyunca oruç tuttukları Ramazan ayının 2022'de hangi aya ve güne denk geldiği merak konusu oldu. İslam'ın 5 teml şartından biri olan orucun tutulduğu ay Ramazan ayı için nefesler tutuldu. Açlık ve sabrın sınırlarının zorlandığı, empati duygusunun ön plana çıktığı ve oruç tutanların nefislerine hakim olmaya çalıştığı bu mübarek ayın önemi büyük. Herkesin merak ettiği konu ise Ramazan ayının 2022 yılı içerisinde hangi ay olduğu ve hangi gün başladığı.

Ramazan ne zaman? Ramazan ayı ne zaman, hangi gün başlıyor? İlk oruç ne zaman 2022? - Resim : 2

RAMAZAN AYI NE ZAMAN, HANGİ GÜN BAŞLIYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre; 2022'nin Ramazan'ı 2 Nisa 2 Cumartesi günü başlayacak. 1 Nisan gecesinde ilk sahura kalkılacak ve Ramazan, 2 Mayıs 2022 Pazartesi sona erecek. Ramazan Bayramının 1. günü ise 2 Mayıs Pazartesi gününe denk geliyor. 2. gün 3 Mayıs, 3. gün ise 4 Mayıs'ta kutlanacak.  

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Kur'an'ı Kerim'in, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi de yine İslam dini açısından oldukça önemli bir gece ve bu gece de Ramazan ayı içerisinde yer alıyor. 2022'nin Kadir Gecesi ise 27 Nisan tarihine denk geliyor.

Ramazan ne zaman? Ramazan ayı ne zaman, hangi gün başlıyor? İlk oruç ne zaman 2022? - Resim : 4

Bereket ve rahmet ayı olan Ramazan ayında yapılabilecek ibadetleri sıralamak gerekirse, şunları sayabiliriz:

-Oruç tutmak

-Kur'an'ı Kerim okumak

-İftar yapmak

-Sahur yapmak

-Namaz kılmak

-Cemaatle namaz kılmak

-Teheccüt namaz kılmak

-Dua etmek

-Tevbe etmek

-Zekat ve fitre vermek

-Haram olandan uzak durmak

Ramazan ne zaman? Ramazan ayı ne zaman, hangi gün başlıyor? İlk oruç ne zaman 2022? - Resim : 5

RAMAZAN NEDİR?

Ramazan Ayı, Hicrî takvime göre 9. aya denk gelir. Bu ayın İslamiyetteki anlam ve önemi ise şöyledir:

İslam dini inancına göre Ramazan ayında Hz. Muhammed'e Kur'an-ı Kerim'in ayetleri inmeye başlamıştır. Bu ayda Müslümanlar oruç tutar aynı zamanda Terâvih Salat'ına başlarlar. Müslümanlarca oruç tutulmaya ve Terâvih Salat'ına başlanılan aydır. Ramazan ayında oruç tutmak İslam'ın 5 temel şartından biridir. Müslümanlara Kur'an'ın ilk ayetlerinin vahyedildiği Kadir Gecesi de yine Ramazan ayı içerisindedir. Ramazan'ın 27. günü Kadir Gecesi kabul edilir.