Randevuyla muska yazıyor, para alıyor iddiası... Sözde şeyh ve yakınları tv100 ekibine saldırdı! "Ben devletim, sen kimsin?" diye tehdit etti

Diyarbakır'da 300 lira para karşılığında muska yazıldığı iddiası üzerine bölgeye giden tv100 ekibi, sözde şeyh olduğu öne sürülen şahıs ve yakınları tarafından saldırıya uğradı. tv100 muhabiri Canan Altıntaş ve kameramana fiziksel temasta bulunan şahıslar, basın özgürlüğü bulunan muhabirlerimize engel olmak için ellerinden geleni yaptılar. Bir ara kadın muhabirimize yüksek sesle bağıran sözde şeyhin, "Ben devletim, sen kimsin?" diyerek tehditler savurduğu görüldü. O anlar kameralara yansıdı.

Diyarbakır'da kendisini şeyh olarak tanıtarak umut tüccarlığı yapan şahıs, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. 300 lira para karşılığında vatandaşlara muska yazdığı, 500 lira karşılığında ise muskayı okuduğu öne sürülen sözde şeyhin, kendisine inananları sırayla içeri aldığı görüldü.

İddialar sonrası olayı araştırmak için bölgeye giden tv100 ekibi, hiç beklenmedik bir tepkiyle karşılaştı. 

tv100 muhabiri Canan Altıntaş ve kameraman, olayı haberleştirdiği sırada sözde şeyh ve çevredekiler tarafından saldırıya uğradı, tehditlere maruz kaldı.

"BEN DEVLETİM, SEN NESİN!"

Dikenli tellerle çevrilen ve güvenlik kameralarıyla donatılan evi kayıt altına alan tv100 muhabiri Canan Altıntaş ve kameraman Mehmet Kayahan'ı çevredekiler rahat bırakmadı.

Daha sonra umut tüccarlığı yaparak vatandaşı dolandıran sözde şeyh, tv100 ekibine fiziksel temasta bulunarak yüksek bir sesle kamerayı kapatmalarını söyledi.

Sözde şeyhin ses tonunu yükseltmesiyle çevredekiler, tv100 ekibinin etrafını sardı ve kameraya vurarak saldırıda bulundu.

O anlarda umut tüccarının tv100 muhabiri Canan Altıntaş'a, "Şimdi sen habercisin, emniyet misin? Sen devlet misin? Nesin? Ben devletim. Ben ben!" dediği görüldü.

Görüntülerde, Canan Altıntaş'ın, "Bana dokunma." dediği anlar yer aldı.

TV100 EKİBİNİN PEŞİNİ BIRAKMADILAR

Olayın daha da büyümemesi için olay yerinden uzaklaşan ve bir dükkana sığınan tv100 ekibine burada da rahat vermediler. Şeyhin yakınları dükkana gelerek, tv100 ekibini burada da tehdit etti.

Sözde şeyh ve yakınlarının saldırı anları tv100 kameralarına anbean yansırken, sorulan sorular ise cevapsız kaldı.

GÖKHAN TAŞKIN'DAN SERT TEPKİ: DEVLET DEVLETLİĞİNİ GÖSTERMELİ!

tv100 Gece Haberleri moderatörü Gökhan Taşkın, tv100 ekibine saldırı anına sessiz kalmadı. 

Sözde şeyhin "Ben devletim" ifadelerine sert sözlerle yanıt veren Taşkın, emniyet birimlerine çağrı yaptı.

Taşkın, şunları söyledi:

"Sen kimsin beyefendi? Ben devletim diyor. Sen nasıl devletsin? Sen kimsin? Sıfatın ne? Title'n ne? Diyarbakır'da devlet, şimdi devletliğini göstermeli. Bu şahıs kimse, bizde bir öğrenelim. Devletin hangi birimindeymiş? Aylık 1 milyon lira kazançtan söz ediyoruz. Ne oluyor? Bu görüntüler suç duyurusudur, gereğini yapın."