Resimdeki 4 gizli yüzü 9 saniyede bulabilen dahi olarak değerlendirildi!

Algıları zorlayan ve becerileri test etmeye yarayan optik illüzyonlar "görsel yanılsamalar" olarak da bilinirler. Düzenli olarak uygulandığı zaman konsantrasyonu arttıran illüzyona bir yenisini daha eklendi. Resimde 4 gizli yüz var, 4 gizli yüzün hepsini 9 saniyede görebiliyorsanız, siz bir dahi olabilirsiniz.

Resimdeki 4 gizli yüzü 9 saniyede bulabilen dahi olarak değerlendirildi!

Gözlem becerilerini ve konsantrasyonu arttırmaya yarayan optik illüzyonların günümüzde popülaritesi epey arttı. Tüm optik yanılsamaların ana teması, insanın görsel sistemiyle oyunlar oynamaktır, bu görsel de bizim gözümüzle adeta oyun oynuyor. Bu resimde 4 gizli yüz var. 4 gizli yüzün hepsini 9 saniyede görebiliyorsanız, siz bir dahisiniz. Bu optik illüzyonu inceleyerek hemen deneyin…

 Resimdeki 4 gizli yüzü 9 saniyede bulabilen dahi olarak değerlendirildi! - Resim : 1

4 GİZLİ YÜZÜ 9 SANİYEDE BULABİLİR MİSİN? 

Resimde, elinde tüfekle dışarıda duran bir kişi gösterilmektedir. Şapka takıyor. Kişi, birisini veya bir şeyi arıyor gibi görünüyor. Başlıktan da anlaşılacağı gibi görselde 4 gizli yüz var ve kişi onları arıyor. Sizin için zorluk, 4 gizli yüzü 9 saniye içinde tespit etmektir. İnsanların sadece %3'ü verilen zaman sınırı için gizli yüzleri tespit etmeyi başardı. Yapabilir misin?

GİZLİ YÜZLERİ GÖREBİLDİN Mİ?

Görüntü 4 gizli yüz içeriyor ve sizin için görev, bunları 9 saniyelik süre sınırı içinde aramak. Bu zorlu bir meydan okumadır ve olağanüstü gözlem becerilerine sahip kişiler, gizli yüzleri zaman sınırı içinde tespit edebilir. Bu resimdeki tüm gizli yüzleri buldunuz mu?

Dört gizli yüz, ilk bakışta fark edilmelerini zorlaştıracak şekilde çevreyle ustalıkla harmanlanmıştır. Acele edin, zaman tükeniyor. Dikkatinizi görüntüye odaklayın ve insan yüzüne benzeyen herhangi bir şey fark edip etmediğinize bakın. Gizli yüzler bu resimde herhangi bir yerde bulunabilir, tüm alanları taramak için resmi yakınlaştırıp uzaklaştırabilirsiniz. Şimdi, görüyor musun?

Resimdeki 4 gizli yüzü 9 saniyede bulabilen dahi olarak değerlendirildi! - Resim : 2

İŞTE ÇÖZÜMÜ

Süre doldu. Kaçınız tüm gizli yüzleri zaman sınırı içinde bulabildiniz? Tüm gizli yüzleri tespit edenleri tebrik ederiz. Mükemmel gözlem becerileriniz var. Tüm gizli yüzlerin nerede olduğunu merak mı ediyorsunuz? Hemen aşağıdaki cevaba atlayın. Dört gizli yüz, görüntünün sağ tarafında bulunur ve tüm yüzlerin konumu, kolay tanımlama için kırmızı bir daire ile işaretlenir.