Resmi Gazete'de yayımlandı! Şakir Özkan Torunlar İsrail’e büyükelçi atandı

Türkiye 4 yıl aranın ardından İsrail'e büyükelçi atadı. Büyükelçi Şakir Özkan Torunlar'ın atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Şakir Özkan Torunlar İsrail’e büyükelçi atandı

Türkiye ve İsrail arasında normalleşme sürecinin en önemli adımlarından biri Ağustos ayında atılmış ve dört yıl aradan sonra karşılıklı büyükelçi atama kararı açıklanmıştı. Kararın ardından Eylül ayında İsrail, Ankara büyükelçisi olarak maslahatgüzarlık görevini yürüten Irit Lillian’ın atandığını açıkladı. İki ülke arasındaki ilişkiler 2018’den bu yana maslahatgüzar düzeyinde yürütülüyordu.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Şakir Özkan Torunlar İsrail’e büyükelçi atandı - Resim : 1

Şakir Özkan Torunlar kimdir?

TED Ankara Koleji'ni bitirdi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1982 yılında mezun oldu. Dışişleri Bakanlığı'na 1983 yılında girdi. Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığı ve Güvenlik İşleri Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

2008-2010 yıllarında Bangladeş Büyükelçisi olmuş, 2010-2014 yılları arasında Kudüs Başkonsolosu olarak Filistin Büyükelçiliği görevini üstlenmişti.

2014 yılı itibarıyla Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler (Güney Asya) Genel Müdürü olarak görev yapan Torunlar, 17 Ocak 2017 - Mayıs 2021 tarihleri arasında Hindistan Büyükelçisi olmuştu.

2021 yılı itibarıyla Dış Politika Danışma Kurulu üyesi olan Torunlar 6 Ekim’deki kararname ile birlikte Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi oldu. İngilizce ve Fransızca bilen Torunlar, evli ve bir çocuk sahibidir.