Rize'de parkta oynarken kaybolan 4 yaşındaki Selim Yağız Özkan ile 5 yaşındaki Barış Yıldırım bulundu

Rize'de dün akşam oynadıkları parkta bir anda kaybolan Rize'de parkta oynarken kaybolan 4 yaşındaki Selim Yağız Özkan ile 5 yaşındaki Barış Yıldırım bulundu. Rize Valisi Kemal Çeber, çocuklara sağ salim ulaşıldığını açıkladı.

Rize Valisi Kemal Çeber, dün akşam saatlerinde oynadıkları parkta kaybolan 4 yaşındaki Selim Yağız Özkan ile 5 yaşındaki Barış Yıldırım isimli çocukların ormanlık alanda sağ salim bulunduğunu açıkladı.

Neler yaşandı?

Merkez Mahallesi'nde saat 17.00 sularında parkta oynarken ortadan kaybolduğu öğrenilen 4 yaşındaki Selim Yağız Özkan ve 5 yaşındaki Barış Yıldırım için ilçe halkı seferber oldu. İlçede Polis, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, AKUT ekipleri tarafından Fındıklı sahili, kayalıklar ve sokak araları eğitimli köpekler ile arandı.

Halk seferber oldu

İlçede bulunan işletmeler gece saatlerinde dükkanlarını açarak güvenlik kameralarını incelemeye, çocukların geçiş güzergahlarını ve nereye gittiklerine bakıldı. Haber alınamayan çocukların önce Millet Parkı’nda daha sonra Fındıklı Halk Eğitim Merkezi’nin hemen arka tarafından bulunan dedelerinin evinin önünde oynadıkları tespit edildi.

Gece boyunca arandı

Fındıklı ilçesi Merkez Mahallesi'nde, dün akşam saatlerinde sokakta oynayan Selim Yağız Özkan (4) ile Barış Yıldırım'ın (5) kaybolmasının ardından başlatılan aramalar gece boyunca sürdü.

Çocukları bulmak için polis, jandarma, AFAD ve AKUT ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar bölgedeki çay tarlaları, inşaat ve evlerde arama yaptı.

Polis ve halk her yerde iki küçük çocuğu arıyor
Polis ve halk her yerde iki küçük çocuğu arıyor

 Çalışmaları, Kaymakam Vedat yılmaz ve Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu yakından takip etti.

Öte yandan, ilçedeki MOBESE ve iş yerlerine ait güvenlik kamera kayıtları gece boyunca polis ekiplerince incelendi. Bazı görüntüler, ailelere ve yakınlarına izlettirildi.