RTÜK Başkanı Şahin'den Cumhuriyet Gazetesi'ne tepki! Cumhurbaşkanı Özel Yayını reytinglerini paylaştı: Diğer yayınlara 4 kata kadar fark atmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün aralarında tv100'ün de olduğu ortak yayında 14 kanal temsilcinin sorularını yanıtladı. Program büyük ilgi görürken Cumhuriyet gazetesinin, Erdoğan yayınının reyting sonuçlarının kötü olduğuna dair haberine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı (RTÜK) Ebubekir Şahin'den sert tepki geldi ve reyting sonuçlarına göre ortak yayının diğer yayınlara 4 kata kadar fark attığını açıkladı.

RTÜK Başkanı Şahin'den Cumhuriyet Gazetesi'ne tepki! Cumhurbaşkanı Özel Yayını reytinglerini paylaştı: Diğer yayınlara 4 kata kadar fark atmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün televizyonların yaptığı ortak yayınla gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın seçim öncesi 'Gündem Özel Yayın'ı; tv100, TRT, A Haber, NTV, CNN Türk, Habertürk dahil 14 kanalın ortak canlı yayınıyla ekranlara geldi.

Programda Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıt verdi ve verilen yanıtlar da gündam yarattı.

Cumhuriyet gazetesi de bu programla ilgili bir haber hazırlayarak "Reyting sonuçları ortaya çıktı: Erdoğan ilk 10'a giremedi" manşetini attı.

Haberde ortak yayınlanan programın reyting sonuçlarının kötü olduğu iddia edildi.

Habere tepki ise RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den geldi, Şahin reyting sonuçlarını paylaşarak gerçek durumu açıkladı.

Cumhuriyet gazetesinin haberini yalanlayan Şahin, "Tamamen yalan haber, dezenformasyon tam olarak budur. Reyting ölçümlerine göre Sayın Cumhurbaşkanımızın dün akşamki yayını açık ara tüm zamanlarda birincidir. Diğer yayınlara 4 kata kadar fark atmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur." dedi.