Putin açık açık tehdit etti: Yeryüzünden sileriz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ABD ile Rusya arasında daha fazla esir takasının mümkün olduğunu ve iki ülkenin istihbarat servisleri arasındaki temasların devam edeceğini söyledi. Putin ayrıca, "Rusya'ya nükleer silahla saldırmaya karar veren düşmandan geriye hiçbir şey kalmaz" dedi.

Putin açık açık tehdit etti: Yeryüzünden sileriz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı son dakika açıklamasında dikkat çeken mesajlar verdi. Putin, Rusya'ya nükleer silahlarla saldırmaya cüret eden her ülkenin yeryüzünden silineceğine söz verdi. Minsk Anlaşması'na atıfta bulunan Putin, 'ihanete uğradık' dedi.
"Bizim, ABD gibi önleyici nükleer saldırı stratejimiz yok" diyen Putin "Rusya'ya nükleer silah ile saldırmaya karar veren düşmandan geriye hiçbir şey kalmaz. Nükleer kabiliyetlerimizi düzenli olarak test ediyoruz. "ifadelerini kullandı.  

Putin'den nükleer açıklaması: Yeryüzünden sileriz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya'ya nükleer silahlarla saldırmaya cüret eden her ülkenin yeryüzünden silineceğine söz verdi.

Gelişmiş hipersonik silahlarının, Rusya'nın saldırıya uğraması durumunda güçlü bir şekilde yanıt vermesini sağlayacağını vurgulayan Putin, "ABD'nin sahip olmadığı hipersonik füze sistemlerine sahibiz" dedi.

"İhanete uğradık"

Putin, Rusya'nın gelecekte Ukrayna ile ilgili anlaşmalara varabileceğini ancak Minsk anlaşmasının ihlal edilmesinin kendisini ihanete uğramış hissettiğini söyledi.

Rus lider 2014 ve 2015 yıllarında Belarus'un başkenti Minsk'te ateşkes anlaşmalarına aracılık eden Almanya ve Fransa'nın Rusya'ya ihanet ettiğini ve şimdi Ukrayna'ya silah verdiğini belirtti.

Genel seferberlik açıklaması

Putin, yakın zamanda askere alınmış ve henüz cephelere gönderilmemiş 150.000 savaşçı olduğu için Ukrayna'da savaşmak için ek asker çağırmaya gerek olmadığının altını çizdi. Moskova, Eylül ve Ekim aylarında seferberlik için 300.000'den fazla yedek askeri birliklerine çağırmıştı.