Putin kararnameyi imzaladı! Herson ve Zaporijya'nın bağımsızlıklarını tanıdı

Ukrayna'da Rusya'nın kontrol altına aldığı 4 bölgede düzenlenen referandum sonuçlarından Rusya'ya katılım sonucunun çıkmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Herson ve Zaporijya bölgelerinin sözde bağımsızlıklarını tanıyan kararnameleri imzaladı. 

Putin kararnameyi imzaladı! Herson ve Zaporijya'nın bağımsızlıklarını tanıdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordusunun Ukrayna'da ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinin sözde bağımsızlıklarını tanıyan kararnameleri imzaladı. 

Ne olmuştu?
Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde Rusya'ya bağlanmak için 23-27 Eylül'de referandum düzenlenmişti.  Yaklaşık 4 milyon kişinin oy kullandığı referandumlarda Donetsk'te yüzde 86,89, Luhansk'ta yüzde 83,61, Zaporijya'da yüzde 90 ve Herson'da yüzde 76,86 katılım sağlanmıştı. Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'ya sığınan bölge sakinleri için de Rusya'nın birçok kentinde 200'den fazla sandık kurulmuştu. 

Sandıktan evet çıkmıştı
Rusya'nın açıkladığı referandum sonuçları göre Donestk Halk Cumhuriyeti: Seçmenin yüzde 99.23'ü Rusya'ya katılmak için oy kullandı. Lugansk Halk Cumhuriyeti: Seçmenlerin yüzde 98.42'si Rusya’ya katılma yönünde oy kullandı. Herson bölgesi: Referanduma katılanların yüzde 87.05'i Rusya’ya bağlanmaktan yana oy kullandı. Zaporijya bölgesi: Oylamaya katılanların yüzde 93.11’inin Rusya’ya katılmaya 'evet' dedi.