Putin'den Erdoğan'a övgü: Güçlü ve sağlam bir lider!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, katıldığı bir forumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili "Cumhurbaşkanı Erdoğan güçlü ve sağlam bir lider, Türk halkı, ekonomisi ve Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda hareket ediyor" değerlendirmesini yaptı. Putin, Ukrayna'ya karşı nükleer silah kullanma niyetlerinin olmadığını belirtti.

Putin'den Erdoğan'a övgü: Güçlü ve sağlam bir lider!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da nükleer silah kullanma niyetlerinin olmadığını söyledi. Perşembe günü bir forumda konuşan Putin, Batı'yı Rusya'yı 'haritadan silmeye çalışmakla' suçladı."Tarihi bir an yaşıyoruz" diyen Putin, dünyanın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana "en tehlikeli" on yılına girdiğini söyledi.

"Rusya Batı'ya meydan okumuyor"
Putin, forumda yaptığı konuşmada ayrıca "Batı dünyayı yönetecek durumda değil, ama umutsuzca deniyor ve dünya halklarının çoğu bunu kabul edemez" değerlendirmesinde bulundu. "Rusya Batı'ya meydan okumuyor, Rusya sadece var olma hakkını savunuyor" diyen Putin, Batılıları Rusya'yı yok etmek, haritadan silmek istemekle" suçladı. Batı'nın jeopolitik amaçlarına ulaşmak için Rusya'yı daha savunmasız hale getirmeye çalıştığını söyleyen Putin, "Bunu başaramadılar ve asla başaramayacaklar" dedi.

'Ukrayna yapay devlet'
Rusya Devlet Başkanı, Rusların ve Ukraynalıların tek bir halkın parçası olduğu yönündeki uzun süredir devam eden iddiasını yineledi ve Ukrayna'yı "yapay bir devlet" olarak tanımladı. Ukrayna'nın karşılık verme kabiliyetini küçümsediği söylentisini reddeden Putin, "özel askeri operasyonun" planlandığı gibi ilerlediğini söyledi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan güçlü ve sağlam bir lider"
Putin ayrıca Batı yaptırımlarının yarattığı zorlukları kabul etti ancak Rusya'nın dış baskılara karşı dirençli olduğunu ve birlik içinde olduğunu savundu. Konuşmasında "Cumhurbaşkanı Erdoğan güçlü ve sağlam bir lider, Türk halkı, ekonomisi ve Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda hareket ediyor" diyen Putin, "BM Güvenlik Konseyi'nin yapısının küresel çeşitliliği yansıtacak şekilde değiştirilmesini değerlendirmek gerekir" şeklinde konuştu.