Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'dan tv100'e özel demeç: Batı'nın rolüyle ilgili açıklama yapmak için henüz çok erken

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, tv100'ün gündemi belirleyen programı Taksim Meydanı'na özel demeç verdi. Büyükelçi Yerhov, Moskova'daki terör saldırısıyla ilgili "Batı'nın rolüyle ilgili herhangi bir açıklama yapmak için henüz çok erken. Soruşturma devam ediyor. Türk toplumu dahil uluslararası kamuoyu zamanında bilgilendirilecektir." ifadelerini kullandı.

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Taksim Meydanı'na tv100.com Yazarı Barış Yarkadaş, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Bizim Tv Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç ve Haber 7 Yazarı Ferhat Murat konuk oldu.

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Sinan Burhan'a konuşarak tv100'e özel demeçte bulundu. Rus Büyükelçi, Rusya'nın başkenti Moskova'daki terör saldırısıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Sinan Burhan'ın "Bu saldırıyı nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna yanıt olarak Yerhov, "Bu, sayısız masum insanın hayatına mal olan korkunç, iğrenç bir saldırıdır. Yaşananlar, terörle mücadelede uluslararası çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini kanıtlıyor" dedi.

Burhan'ın "ABD ve Batı bu saldırının neresinde? Ukrayna bu saldırıda rol aldı mı?" sorusuna yanıt veren Yerhov, "Bu konuda herhangi bir açıklama yapmak için henüz çok erken. Soruşturma devam ediyor. Türk toplumu dahil uluslararası kamuoyu zamanında bilgilendirilecektir" ifadelerini kullandı.

"İSLAM DÜNYASININ TAMAMINI TEMSİL EDEMEZ"
Burhan'ın "Bu saldırı İslam dünyası ve Rusya arasındaki ilişkileri olumsuz etkiler mi?" sorusuna
karşılık olarak Yerhov, "Çeşitli paryalar ve suçlular, Rusya'ya yakın dostluk, saygı ve işbirliği bağlarıyla bağlı olan İslam dünyasının tamamını temsil edemez" dedi.

Rus Büyükelçi, Moskova'daki terör saldırısının ardından Türkiye'den gelen taziye mesajlarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bugün burada büyükelçiliğimizde, Moskova yakınlarındaki Crocus konser salonunda meydana gelen korkunç terör saldırısı nedeniyle taziyeleri kabul ediyoruz. Bu, terör gibi iğrenç bir olguya karşı uluslararası mücadelenin güçlendirilmesi ihtiyacını vurgulayan gerçekten korkunç bir olaydır.

Şunu söylemeliyim ki, Türk yönetimi ve Türk halkı, halkımızın başına gelen bu badireye karşılık verdi, yürekten karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya yönetimine ve Rus halkına başsağlığı diledi. Türk hükümetinin üyelerinden, bakanlık ve kurumların üst düzey yetkililerinden, kamu kuruluşlarından, toplum temsilcilerinden ve sıradan insanlardan çok sayıda taziye mesajı geliyor. Az önce elçiliğin önünde sıradan insanların Rusya halkıyla dayanışmanın bir göstergesi olarak çiçek getirdiğini gördünüz. Bu dayanışma ve bu 'acıyı paylaşma' ifadesinden dolayı çok minnettarız. Teşekkür ederim."