Rusya ve İran ABD'ye ne mesaj veriyor? Üst düzey askeri isim, Deniz Gürel’e konuştu: İşte İsrail-Hamas çatışmasının arka planı

İsrail-Hamas arasında günlerdir süren çatışmalar dünya gündemine oturmuşken üst düzey önemli bir askeri isim tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel'e konuştu. Üst düzey askeri isim "İran ve Rusya tarafından, İsrail ve ABD’yi tuzağa çekmek için Hamas’ın kullanıldığı bir operasyon. Rusya ve İran diyor ki ‘Sen bizim Ukrayna’da enerjimizi alıyorsun biz de senin enerjini İsrail üzerinden burada alırız’ Yoksa Hamas’ın böyle bir dönemde böyle bir çılgınlığa girmesinin hiçbir sebebi yok" dedi.

tv100.com yazarları Barış Yarkadaş, Fuat Uğur, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, stratejist Abdullah Çiftçi, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Özgür Tör, Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. 7 Ekim cumartesi günü başlayan İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar programda masaya yatırıldı.

"İSRAİL VE ABD’Yİ TUZAĞA ÇEKMEK İÇİN HAMAS’IN KULLANILDIĞI BİR OPERASYON"
Üst düzey önemli bir askeri isimle görüşen Gürel "İsrail bu kapsamı ve süresi belli olmayan harekata girişti bunun gerçek sebebi neydi dedim. ‘İsrail kapsamı ve süreci belli olmayan bir harekata girişti. Anlaşılan o ki tamamıyla Gazze’yi işgal etmeyecek. İlk emareler o şekilde bu olay tamamıyla İran ve Rusya tarafından, İsrail ve ABD’yi tuzağa çekmek için Hamas’ın kullanıldığı bir operasyon. Rusya ve İran diyor ki ‘Sen bizim Ukrayna’da enerjimizi alıyorsun biz de senin enerjini İsrail üzerinden burada alırız’ Yoksa Hamas’ın böyle bir dönemde böyle bir çılgınlığa girmesinin hiçbir sebebi yok' dedi." dedi.