Rusya'nın Odessa saldırısında bilanço arttı! Can kaybı sayısı 21'e yükseldi

Rus ordusunun dün Ukrayna’nın Karadeniz kıyısındaki Odessa kentini hedef aldığı füzeli saldırıda bilanço arttı. Bir sağlık görevlisi ve iki acil durum kurtarma görevlisinin de aralarında olduğu 21 kişi öldü, 75 kişi ise yaralandı

Rusya'nın Odessa saldırısında bilanço arttı! Can kaybı sayısı 21'e yükseldi

Rusya'nın dün yerel saatle 11.00 sıralarında Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki Odessa kentini füzeyle hedef aldığı saldırısının bilançosu arttı.

Ukrayna Acil Durum Servisi’nden (DSNS) bugün yapılan açıklamada kendi personellerinden 29 yaşındaki itfaiye şoförü Denys Kolesnikov ve 39 yaşındaki itfaiye şoförü Vitaly Alymov dahil 21 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi. DSNS yetkilileri yaralı sayısının da 70’i geçtiğini açıkladı.

DSÖ'DEN RUSYA'YA ÇAĞRI

Dünya Sağlık Örgütü’nün Ukrayna Ofisi, bir sağlık görevlisinin yaşamını yitirmesiyle ilgili

“Bu Cuma, yalnızca bir gün içinde Ukrayna'da sağlık hizmetlerine yönelik iki saldırıda bir sağlık görevlisi hayatını kaybetti, bir başka sağlık çalışanı yaralandı, 6 ambulans hasar gördü ve iki sağlık tesisi etkilendi. DSÖ, Ukrayna'daki sağlık çalışanlarının korunması çağrısında bulunuyor” dedi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom ise “Ukrayna'daki sağlık çalışanları, düşmanlıkların ortasında en savunmasız hastalara hizmet etmek için her gün hayatlarını riske atıyor. En azından korunmayı hak ediyorlar. Savaşın sona ermesi için Rusya'ya çağrımızı yineliyoruz” dedi.