Sabiha Gökçen Havalimanı yeni pistine kavuşuyor! Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, tv100’ün sorularını yanıtladı

Sabiha Gökçen Havalimanı’na yapılan ikinci pist bugün hizmete alınacak. Açılış öncesi tv100’ün sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu; havalimanı kapasitesini bin 400’e hatta bin 900’e kadar çıkacağını söyledi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı yeni pistine kavuşurken; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tv100 canlı yayınında soruları yanıtladı.

Açılış öncesi bilgiler veren Bakan Uraloğlu, “Açılışını yapacağımız ikinci pistimiz 3540 metre uzunluğun ve 60 metre genişliğinde dünyanın en geniş gövdeli uçaklarının ineceği pist. Pistlerin verimli kullanılabilmesi için taksi yollarıyla mutlaka desteklenmesi gerekir. Çünkü en kısa yoldan pisten çıkması lazım ve yine aynı şekilde piste girmesi gerekir. Buna yönelikte burada üç tane taksi yolu yaptık” dedi.

“HAVALİMANI KAPASİTESİ BİN 900’E KADAR ÇIKACAK”

Mevcut pistin kapasitesinin en az iki katına çıkacağını belirten Bakan Uraloğlu, “Yeni pistimizi iniş için; mevcut pistimizi de kalkış için kullanacağız. Taksi süresinde 40 dakikalık beklemelere kadar 15-20 uçağın arka arkaya kalkış için; havada da bir o kadar uçağın iniş için beklediği bir kompozisyon vardı karşımızda. Biz havalimanı kapasitesini bin 400’e hatta bin 900’e kadar çıkarmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, öte yandan Sabiha Gökçen Havalimanı terminalinin bu sene 37 milyon yolcu trafiğini gerçekleşeceğini ve terminal kapasitesinin yaklaşık 40 milyon olacağı bilgisini de verdi.