Bakan Koca'dan 'SMA hastaları' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'SMA hastaları' açıklamasında bulundu. Koca, "Boş umutlarla yıpratılmaya açık olmamak fakat en küçük imkânı değerlendirmek gerekir. Bakanlığımız, bunu yapmaya çalışmaktadır." dedi.

Bakan Koca'dan 'SMA hastaları' açıklaması

"SMA hastalarından söz ederken yaşamın en kırılgan halinden söz ediyoruz. " diyerek, "Boş umutlarla yıpratılmaya açık olmamak fakat en küçük imkânı değerlendirmek gerekir. Bakanlığımız, bunu yapmaya çalışmaktadır." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "SMA hastalarından söz ederken yaşamın en kırılgan halinden söz ediyoruz." diyerek, "Konuyla ilgili her söz bu kırılganlığı gözetmek zorundadır. Boş umutlarla yıpratılmaya açık olmamak fakat en küçük imkânı değerlendirmek gerekir. Bakanlığımız, SMA hastaları için bunu yapmaya çalışmaktadır.Nusinersen etkin maddeli, SMA hastalarında etkisinin sınırları ortaya konmuş olan ilaç ülkemizde uygulanan tedavinin kapsamındadır ve ilaç bedelsiz olarak sağlanmaktadır. Araştırmalar ve hastalarımızdaki sonuçlar, ilacın erken evrede fayda sağlayabildiğini göstermektedir. SMA TARAMASI Projemizle, genetik yapıları SMA hastası bebek dünyaya getirme riski içeren çiftler, tüp bebek yöntemiyle riskten uzak bir şekilde çocuk sahibi olabilecek ve bedeli devletimizce karşılanacak. SMA hastası bebeklere ise tedavinin etkili olduğu aşamada tanı konabilecek." açıklamasında bulundu.

Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın devamında: 

"Nusinersen etkin maddeli, SMA hastalarında etkisinin sınırları ortaya konmuş olan ilaç ülkemizde uygulanan tedavinin kapsamındadır ve ilaç bedelsiz olarak sağlanmaktadır. Araştırmalar ve hastalarımızdaki sonuçlar, ilacın erken evrede fayda sağlayabildiğini göstermektedir.,

SMA taraması

Projemizle, genetik yapıları SMA hastası bebek dünyaya getirme riski içeren çiftler, tüp bebek yöntemiyle riskten uzak bir şekilde çocuk sahibi olabilecek ve bedeli devletimizce karşılanacak. SMA hastası bebeklere ise tedavinin etkili olduğu aşamada tanı konabilecek" ifadelerine yer verdi.