Sağlık turizminde Türkiye zirveye oynuyor! Avrupalı hastalar şifayı Türkiye’de buluyor

Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) desteğiyle Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı düzenlendi. Fuarda Türkiye'den 60 hastane ve sağlık kurumu tanıtıldı.

Sağlık turizminde Türkiye zirveye oynuyor! Avrupalı hastalar şifayı Türkiye’de buluyor

Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) desteğiyle düzenlenen Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı’na Türkiye çıkarması. Türkiye'den 60 hastane ve sağlık kuruluşunun yer aldığı, fuarda Türkiye'nin sağlık sektöründeki uzmanlığı, yüksek teknoloji kapasitesi, tedavi kolaylığı ve yüksek standartlardaki sağlık müdahale becerisinin Hollanda ve Avrupa kamuoyuna tanıtılması amaçlandı. Sağlık hizmetine çok yüksek ücretler ödeyen ve aylarca sıra beklemek zorunda kalan Avrupalı hastaların Türkiye’ye ilgisi arttı.

Fuara Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Amsterdam Başkonsolusu Mahmut Burak Ersoy, Rotterdam Başkonsolusu Sevgi Kısacık, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran'ın yanı sıra Hollanda'daki hastaneler, sağlık ve turizm firmalarının temsilcileri ile çok sayıda ziyaretçi katıldı.Davetlilerle fuarın açılış kurdelesini kesen Büyükelçi Ünal, "Fuara gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkiler 400 yıla dayanıyor diye bilinir fakat aslında bu ilişki daha da eskiye gidiyor. Hollandalı ve Türk tüccarlar arasındaki ilişkiler, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerden önce başlamış ve bu iki ülkenin kadim birlikteliğini gösteriyor." dedi.

Sağlık turizminde Türkiye zirveye oynuyor! Avrupalı hastalar şifayı Türkiye’de buluyor - Resim : 1

AVRUPALI HASTALARIN TÜRKİYE’YE İLGİSİ ARTIYOR

Fuara Türkiye’yi temsilen katılan hastaneler arasında yer alan İstanbul Cerrahi Grubu Uluslararası Satış ve Pazarlama Koordinatörü Kürşad Kağan Koç şunları söyledi: "Bugün bu fuara katılmaktan çok mutluyuz. Amsterdam başta olmak üzere Hollanda’nın bir çok şehrinden bu fuarı ziyarete gelenler oldu. Türkiye son 5 yıldır sağlık turizminde en çok tercih edilen ülkelerden biri haline geldi. Deneyimli hekimlerimiz Avrupalı hastaların ilgisi haline geldi. Türkiye’de sağlık sektöründe kullanılan son teknolojik aletler, sıcak yaklaşım ve sıra beklememek hastalarda bu ilgiliyi katlayan faktörler haline geldi. Avrupa’da hastalar yüksek maliyetlerle ameliyat olmak, radyolojik testler yatırmak için haftalar hatta aylarca beklemek zorunda kalıyor. Türkiye’de son teknolojiyi kullanana hastanelerimiz deneyimli ve alanında uzman hekim kadrosu Avrupalı hastaların şifa bulmak için ülkemizi tercih etmesini sağlıyor.”