Sakarya Eski Valisi Hüseyin Avni Coş kimdir, kaç yaşındaydı?

Evine giderken geçirdiği kalp krizi sonucu fenalaşarak hastaneye kaldırılan Hüseyin Avni Coş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Peki, birçok ilde valilik yapan Sakarya Eski Valisi Hüseyin Avni Coş kimdir?

Sakarya Eski Valisi Hüseyin Avni Coş kimdir, kaç yaşındaydı?

Sakarya Eski Valisi Hüseyin Avni Coş geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. Vefat haberinin ardından Hüseyin Avni Coş'un biyografisi gündeme geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin İktisat ve Maliye Bölümü bitiren Hüseyin Avni Coş, bir çok ilde valilik yapmıştı. Bir dönem İçişleri Bakanlığınca düzenlenen yabancı dil kursunu bitirdikten sonra bir yıl süreyle Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderilen Coş, 21 Haziran 2017 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Merkez Valiliğine atanmıştı.
 Sakarya Eski Valisi Hüseyin Avni Coş kimdir, kaç yaşındaydı? - Resim : 1

HÜSEYİN AVNİ COŞ KİMDİR? 

Hüseyin Avni Coş 1959 yılında Isparta'nın Eğirdir ilçesinde doğdu.1976 yılında Eğirdir Lisesinden mezun olduktan sonra aynı yıl Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde eğitime başladı. 1977 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin İktisat ve Maliye Bölümüne geçiş yaptı ve 1981 yılında iyi derece ile okuldan mezun oldu.

1982 yılında Antalya Maiyet Memuru olarak Mülki İdare Amirliğine başladı. Kaymakamlık stajı esnasında Burdur'un Bucak ilçesinde Kaymakam Vekilliği ve Belediye Başkanlığı yaptı. 1983 yılında 69. dönem Kaymakamlık Kursunu "Üstün Başarılı" derecesiyle bitirdi.