Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü tv100’e konuştu: Anadolu Yakası'nın en güzel millet bahçesini açacağız

Okan Bayülgen'in sunduğu "Kimi Seçiyoruz" programında Sancaktepe Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Sancaktepe Belediye Başkan adayı Şeyma Döğücü "Yarın Murat Kurum başkanımızla Anadolu Yakası’nın en güzel millet bahçesini açacağız. Doğal gölümüz var, hemen kenarında sosyal tesisini de yaptık." ifadelerine yer verdi. Döğücü "Üniversiteye hazırlık kurslarımız, her sene en az 2 bin çocuğumuzu ücretsiz hazırlıyoruz ve üniversiteye gönderiyoruz. Bu 5 senede tam 18 okulu ilçeme kazandırdım" dedi.

Seçim yarışı Okan Bayülgen’in soruları ve sohbetiyle daha da heyecanlı hale geliyor. Bayülgen'in sunduğu Kimi Seçiyoruz programına Sancaktepe Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Sancaktepe Belediye Başkan adayı Şeyma Döğücü konuk oldu. 

"AK PARTİ CAMİASINDA İSTANBUL’DAKİ İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLDUM"
"Partinin hemen hemen her kademesinde görev yaptım" diyen Döğücü "Siyaseti çok iyi öğrendim. Partinin kadın kollarının ne kadar önemli olduğunu kendi hayatımda da diğer arkadaşlarımızın süreçlerinde de gördüm. Ben yerelde kaldım, ben insanlara dokunmayı çok seviyorum. Belediyecilik insanların hayatlarına dokunma fırsatı verdi. Cumhurbaşkanı’mızın desteği çok önemli, onun dışında çok destek veren de oldu ama bu mücadelenin sonunda erkeklerin olarak bilinen görevlerde yer almak çok önemli. Bana ayrıca bir sorumluluk yükledi. AK Parti camiasında İstanbul’daki ilk kadın Belediye Başkanı oldum." dedi.

"ÇOCUKLARIN BANA BAKIP ‘BEN DE SENİN GİBİ BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM’ DEDİĞİNİ GÖRÜYORUM"
Bayülgen'in "Kendinizi rol model olarak görüyor musunuz?" sorusuna Döğücü "Görüyorum, bunu söylüyorlar. İlk göreve geldiğimde kadınlarımızla fotoğraf çekinirken kadınlar bana sarılıp ‘Başkan bir belediye başkanına bu kadar sarılamayız’ diyorlar. Çocukların bana bakıp ‘Ben de senin gibi belediye başkanı olacağım’ dediğini görüyorum." yanıtını verdi.

"268 PROJE YAPTIK"
Bayülgen'in "5 yılda ne yaptınız?" sorusu üzerine Döğücü "Projelerimizi diğer alanlara yaydığımız zaman 268’i buluyor. Yoksa yaptıklarımızın hepsi 268 olmayabilir ama bunların her birinin açılımları var." dedi.

"ANADOLU YAKASI'NIN EN GÜZEL MİLLET BAHÇESİNİ AÇACAĞIZ" 
Döğücü "Yarın Murat Kurum başkanımızla Anadolu Yakası’nın en güzel millet bahçesini açacağız. Doğal gölümüz var, hemen kenarında sosyal tesisini de yaptık. Arkası yemyeşil orman, ormandan bir tek ağaç kestirmeden yaptırdık. Hem çevreci hem de herkese hizmet verecek çok güzel bir proje." sözlerine yer verdi.

"İBB, MALİYETLİ BULDUĞU İÇİN YAPMADI, MURAT KURUM GİBİ BİRİNE İHTİYACIM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"
"İlçemde hem kendime ait projelerim hem de Büyükşehir’le birlikte yapmak istediğim projelerim var" diyen Döğücü "Geçen dönem vaat edip de yapamadıklarımın hepsi Büyükşehir’le yapmak istediğim projeler, Sancaktepe’ye Büyükşehir’in hiçbir desteğini alamadım. Sarıgazi’de bizim çıkışlarımız sıkıntılı oraya ait dal çık projem vardı İBB, maliyetli bulduğu için yapmadı, Murat Kurum gibi birine ihtiyacım olduğunu düşünüyorum." dedi.

"5 SENEDE TAM 18 OKULU İLÇEME KAZANDIRDIM"
Sözlerini sürdüren Döğücü "Ben 5 yıl görev yapmış bir belediye başkanıyım, geçtiğimiz seçimde vatandaş beni tanımadan sevdi, şu anda bana gerçekçi bir karne verecek. Gençler, çocuklar, kadınlar bize bayılıyor. Açık ara seçimi alacağımızı tahmin ediyorum. Çocuklarımızın her alanda başarılı yetişmesi için önlerinin açılması gerektiğini düşünüyorum. Bu çocuklarımızın potansiyelini görüyorum ama onlara imkan tanınması gerekiyor. Kreşlerimiz, bilgi evlerimiz, üniversiteye hazırlık kurslarımız, her sene en az 2 bin çocuğumuzu ücretsiz hazırlıyoruz ve üniversiteye gönderiyoruz. Bu 5 senede tam 18 okulu ilçeme kazandırdım." diye konuştu. 

"NİŞANLI GENÇLERE ÇEYİZ DESTEK PAKETİ HAZIRLADIM"
Yaptıklarını anlatan Döğücü "Aileye çok önem veriyorum. Her alanda ilerliyoruz ama aile yavaş yavaş bireyselleşmeye başlıyor. Ben gençlerin evlenmesini, çocuk sahibi olmalarını, mutlu aileler olmasını istiyorum. İyi bir evlilik insana müthiş bir huzur ve güven sağlıyor. Nişanlı gençlere çeyiz destek paketi hazırladım" dedi.

"VAATLERİMİN YÜZDE 85’İNİ TAMAMLAMIŞIZ"
Bayülgen'in "Çok fazla vaat var ama siz ‘Geçtiğimiz 5 senede büyük bölümünü tutturdum’ diyorsunuz" sorusu üzerine Döğücü "Ölçtürdüm, vaatlerimin yüzde 85’ini tamamlamışız. Bunun üzerine vaat etmediğimiz bir sürü şey yaptık. Mesela sosyal tesislerimiz vaat etmediklerimizdi ama ihtiyaç olduğunu görüp yaptık." ifadelerine yer verdi.