Seçim tarihi kulüpleri memnun etmedi! Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan sonra 2 Süper Lig ekibi daha kazan kaldırdı! TFF’ye acil seçim çağrısı yaptılar!

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ardından Trendyol Süper Lig ekipleri Samsunspor ve Pendikspor, Türkiye Futbol Federasyonu’na 18 Temmuz’dan önce olağanüstü seçimli genel kurula gidilmesi yönünde çağrı yaptı.

Seçim tarihi kulüpleri memnun etmedi! Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan sonra 2 Süper Lig ekibi daha kazan kaldırdı! TFF’ye acil seçim çağrısı yaptılar!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 18 Temmuz'da yapılacak olan Mali Genel Kurul'un Seçimli Genel Kurul olarak yapılacağını açıkladı.

BÜYÜKEKŞİ: 18 TEMMUZ'DA SEÇİMLİ GENEL KURUL YAPACAĞIZ

Bu konuda konuşan Mehmet Büyükekşi, “Biliyorsunuz Temmuz ayında Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminde 2 yılımızı geride bırakmış olacağız. Yönetim Kurulumuzda aldığımız karar ile 18 Temmuz'da yapacağımız Mali Genel Kurulumuzu Seçimli Genel Kurul olarak yapmaya karar verdik. 18 Temmuz'da yapacağımız Seçimli Genel Kurulumuz, Türk Futboluna hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Ancak, TFF’nin belirlediği tarih, kulüpler tarafından kabul görmedi. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ardından Süper Lig ekipleri Pendikspor ve Samsunspor, Türkiye Futbol Federasyonu’na 18 Temmuz’dan önce olağanüstü seçimli genel kurula gidilmesi yönünde çağrı yaptı.

Seçim tarihi kulüpleri memnun etmedi! Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan sonra 2 Süper Lig ekibi daha kazan kaldırdı! TFF’ye acil seçim çağrısı yaptılar! - Resim : 1

SAMSUNSPOR’DAN AÇIKLAMA

Samsunspor Futbol Kulübü ise Türk futbolunun bir kaos içerisinde olduğunu ve bu ortamdan çıkılması adına 3,5 ay beklemenin mantıksız olduğunu ifade ederek seçimli genel kurulun bir an önce ve çoklu adayla yapılması gerektiğini ifade etti.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından 18 Temmuz tarihi için seçimli genel kurul kararı alındı. Ancak, açıklanan genel kurul tarihi oldukça geç olduğu gibi, bu tarihe kadar 3,5 aylık sürede ne gibi aksiyonlar alınacağı konusunda hiçbir bilgi kamuoyu ile paylaşılmadı. Futbolumuzdaki mevcut ortam ve gidişat ile MHK ve VAR'ın günden güne artan haksız ve hakkaniyetiz kararları dikkate alındığında, her geçen gün kan kaybeden ve marka değeri düşen Türk Futbolumuzun kaybedecek bir dakikası dahi bulunmamaktadır. Her zaman temiz, adil ve eşit futbolu savunan Samsunspor Futbol Kulübü ve camiası; Süper Kupa'daki bardağı taşıran son damladan sonra, futbolumuzdaki bu mevcut ortam ve kötü gidişattan oldukça rahatsızdır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere de yer verildi:

“Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun yapması gereken, ivedilikle alacağı aksiyonlar ile Türk futbolunu bu kaos ortamından ve kötü gidişattan bir an evvel çıkarması olacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan talebimiz; sezon sonunu beklemeden hızlı bir şekilde seçimli genel kurula gidilmesinin sağlanması ve herkes için adil bir seçimin gerçekleştirilmesidir. Ayrıca, seçimli genel kurulda başkanlık yarışının çoklu adaylı yapılması ve TFF’nin tüm kurullarının da adil bir biçimde seçimle belirlenmesi gerekliliğini kamuoyunun dikkatine sunarız.”

Seçim tarihi kulüpleri memnun etmedi! Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan sonra 2 Süper Lig ekibi daha kazan kaldırdı! TFF’ye acil seçim çağrısı yaptılar! - Resim : 2

“ACİL OLARAK SEÇİME GİTMESİNDE YARAR GÖRÜYORUZ”

Pendikspor Kulübü’nden yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"TFF Yönetim Kurulu'nun hiçbir öneri ve demokratik sürece gerek duymadan açıkladığı 18 Temmuz 2024 tarihli seçim kararının Türk futbolunun içinde bulunduğu kaos ortamının düzelmesi için çok geç bir tarih olduğu kanısındayız. TFF'nin mevcut düzenin düzelmesi ve Türk futbolunun hak ettiği güzel günlere ulaşması için bir an önce olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi gerektiğini düşünüyoruz.

TFF'nin Türk futbolunu bu kaostan çıkarmak adına belirledikleri gibi 18 Temmuz'da değil acil olarak sezon sonunda seçime gitmesinde büyük yarar görüyoruz. Böylece yeni göreve gelecek futbol federasyonunun ve kurullarının, Türk futbolunu daha iyi yerlere getirme çalışmaları için yeni sezon öncesinde ihtiyaç duyacakları zamana sahip olacaklarını umuyoruz.

Günden güne futbolumuzu bir bataklığa saplayan TFF Yönetim Kurulu'nun, Türk futbolunun geleceğini ve İyiliğini düşünüyorsa, bir an önce mantıklı ve doğru olan kararları almasını rica ediyoruz."

Seçim tarihi kulüpleri memnun etmedi! Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan sonra 2 Süper Lig ekibi daha kazan kaldırdı! TFF’ye acil seçim çağrısı yaptılar! - Resim : 3

KOÇ: "GERÇEKTEN FUTBOLDAN ANLAMADIKLARININ BİR İSPATI"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bu konuda," 18 Temmuz'da TFF seçim yapacakmış. Gerçekten futboldan hiç anlamadıklarının bir ispatı daha. Kendilerine göre akıllıca bir plan. Futboldan niye anlamıyorlar? 18 Temmuz geldiği zaman bazı playoff maçları başlamış olacak. Yeni yönetim sezon için planlama yapamayacak, hakemler hakkında tasarruf alınamayacak. 18 Temmuz'dansa hiç yapmamak daha iyidir. Akıllıca, niye? Ligler biter, gerginlik söner, millet tatile gider, EUR0'dan iyi sonuç alırız ve bir şekilde devam ederiz. Aday olmayacağız demiyorlar. Kulüplerin ziyadesiyle istediği TFF'nin devam etmemesi" dedi.

BEŞİKTAŞ: "18 TEMMUZ'DA SEÇİME GİTMEK TÜRK FUTBOLUN ZARAR GETİRECEKTİR"

Beşiktaş Kulübünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TFF Yönetim Kurulunun 18.07.2024 olarak duyurduğu Seçimli Genel Kurul kararının, sorunların çözülmesi adına acil alınması gereken kararlar söz konusuyken, hiçbir öneri sunulmadan belirlendiğini öğrendik.

Türk futbolunun tüm hatlarıyla kaos yaşadığı, yeni ve yıpranmamış bir yönetime ivedilikle, en çok ihtiyaç duyduğu dönemde 2024-2025 sezonunun başlamasına birkaç hafta kala 18 Temmuz tarihinde seçime gitmek Türk futboluna faydadan çok zarar getirecektir.

Bu duyurunun, futbolumuzun içinde bulunduğu kaotik durumun örneğinin yaşandığı bir günde bu şekilde yapılmasını doğru bir tutum olarak değerlendirmediğimizi ve kabul etmediğimizi belirtmek isteriz.

Sahaya girilerek hakeme yumruk atıldığı, takımların sahadan çekildiği, sahaya giren taraftarlarla sporcular arasında arbedelerin yaşandığı, ceza kurullarına sevklerin ya belirlenen tarihten önce alınarak uygulandığı, ya da bekletilerek baskı altında yapıldığı ve uygulandığı, VAR kararlarının sorgulandığı, gizli toplantıların kayıtlarının sızdırıldığı, süper kupanın bir krize dönüştürüldüğü, sürecin yönetilmediği örneklerinde olduğu gibi onlarca örnek varken, futbol ailesinin demokratik iradesini sekteye uğratacak, profesyonel yeni bir organizasyon yapısına ihtiyaç duyduğumuz bu kritik dönemde ülke futboluna zaman kaybettirecek bu kararın tarihi kabul edilebilir değildir.

Türk Futbolunun kaybedecek tek bir günü dahi olmadığına inanıyoruz.
TFF statüsü genel kurulun nasıl toplanacağını düzenlemektedir. Hiçbir kişi ve yönetim genel kurul iradesinin üstünde olamaz. Türk futbolunun bir üç ay daha bu anlayışla yönetilerek içinden çıkılamayacak sorunlara gömülmesine Beşiktaş JK olarak razı olmadığımızı belirtir, hukukun ve talimatların bize tanıdığı hakları diğer kulüplerimiz ve futbol ailesinin paydaşlarıyla birlikte sonuna kadar kullanacağımızı belirtmek isteriz.

Beşiktaş JK olarak tavrımız nettir. TFF seçimleri çok adaylı olarak yapılmalı, kurulları da atamayla değil seçimle belirlenmelidir. Başta MHK’nın oluşturulması ve buna bağlı olarak VAR uygulamalarından kaynaklanan büyük sorunun çözülmesi için 18 Temmuz tarihinde göreve gelecek yeni yönetimin hızlı ve doğru karar alması neredeyse imkansızdır.

Türk futbolunun tüm kaos ve yanlışlarından kurtulması, lig statülerinin ve kurullarının sağlıklı bir şekilde belirlenmesi için, zaman kaybetmeden 2023-2024 sezonun bitimiyle birlikte toplanacak genel kurulla seçilecek yeni yönetime ihtiyaç olduğuna inancımızı kamuoyuyla paylaşırız."