Şehitler Ağacından asker künyesi çalan anne ve oğlu para cezasına çarptırıldı

Kırşehir'de, 2021 yılında yapılan şehitler ağacından asker künyelerini çalan yabancı uyruklu anne ve oğluna para cezası verildi.

Şehitler Ağacından asker künyesi çalan anne ve oğlu para cezasına çarptırıldı

İçişleri Başkanlığı’nın 'Vatan Kalesinden Cennete Uçanlar' projesi çerçevesinde 2021 yılında Kırşehir’de Kent Park girişinde yapılan Şehitler Ağacı’ndaki şehitlerin isimlerinin bulunduğu künyeleri çaldığı gerekçesiyle haklarında suç duyurusunda bulunan zanlıların cezası belli oldu.

 

Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan; yabancı uyruklu aileye verilen para cezasının şehit ailelerinin yüreklerine az da olsa su serptiğini söyledi.

Kılıçaslan açıklamasında; "2021 yılında şehitlerimizin unutulmaması ve hatıralarının yaşatılması amacıyla şehitler ağacı projesini yaptık. Bu ağaca şehitlerimizin bilgilerinin yer aldığı künyelerini asarak, isimleri daha farklı bir şekilde yaşasın diye çalışmalar yaptık. Ancak 2022 yılında künyelerin çalındığı ve bu konuda da derneğimizin şikayetçi olduğu mahkemede sonuç açıklandı. Anne ve çocuğun cezası çok şükür kesinleşti. Ceza sonunda anneye 3 bin TL ve oğluna da bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Bu karar bir nebze de olsa şehit ailelerimizin kalbine su serpti. Künyeler çalındığında ailelerimiz çok üzülmüştü. Bu konuda mahkeme sonucunun açıklanması ailelerimizi sevindirdi" dedi.
Asker künyelerini çaldığı tespit edilen K.R 3 bin lira, A,Ş,H ise bin 500 lira para cezasına çarptırıldı.