Demirtaş'tan AK Parti ile pazarlık iddiasına sert yanıt

23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimlerini değerlendiren HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti ile HDP arasındaki pazarlık iddiasına sert çıktı. Demirtaş, "Benim tahliyem üzerinden HDP seçmeninin iradesini peşkeş çekeceğimiz iması bile nahoştur." dedi.

Demirtaş'tan AK Parti ile pazarlık iddiasına sert yanıt

HDP seçmeninin 23 Haziran seçimlerinde göstereceği tavır kritik öneme sahip. 31 mart seçimlerinde HDP'lilere stratejik oy kullanın çağrısı yapan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla 34 gazeteci, yazar ve eleştirmenin birer sorusunu yanıtladı.

Pazarlık içinde olsak 2.5 yıldır burada olmazdık

HDP ile AK parti arasında pazarlık yapılıp yapılmadığı yönündeki soruya Demirtaş, "Dışarıdan nasıl görüyorsunuz bilmiyorum ama faşizme karşı en güçlü mücadeleyi yürütüyor olmamıza, her dönemde en ağır bedelleri ödüyor olmamıza rağmen halen bizleri ucuz, ilkesiz pazarlıkların partisi olarak görmekte ısrar edenlere söyleyecek söz bulamıyorum. Sorunuzda yer verdiğiniz türden bir pazarlığı yapacak tıynette olsaydık iki buçuk yıldır burada olmazdık zaten. Bu tür yaklaşımlar aşağılayıcı, küçük düşürücüdür. Biz direne direne kazanıyoruz, dilene dilene değil. Herkesin içi rahat olsun ve bize güvenmeye devam etsin diyorum. " yanıtını verdi.

23 Haziran için çağrı yapacak mı?

'31 Mart’taki gibi 23 Haziran için de seçmenlere bir çağrı yapacak mısınız?' sorusu içinse Demirtaş, "Kutuplaştırma, öfke dili ve gerilimden usanmış topluma daha birleştirici, kucaklayan bir dille seslenmek ve bunu inanarak yapmak önemlidir. Toplum da buna değer veriyor haklı olarak. Sayın İmamoğlu’nun da mevcut pozisyonunu ve haklı halk desteğini kalıcı hale getirebilmesinin yolu budur. 23 Haziran seçimine ilişkin partim HDP tavrını ortaya koyuyor zaten. Benim de bundan farklı bir tutumum olmaz. Gelişmeleri izleyip, neler yapabileceğimizi partimle istişare edeceğim elbette." dedi.

HDP muhalefete desteğini açıklamıştı

HDP, 31 Mart seçimlerinden sonra Olağanüstü Parti Meclisi toplantısı yapmıştı. Toplantının sonuç bildirgesinde "HDP, 23 Haziran’da İstanbul’da muhalefet güçleriyle birlikte el konulan mazbatanın, yerlerde sürüklenen annelerin hesabını sandıkta oylarıyla soracaktır" denilmişti.