Selfie çekene büyük ceza...

Tayland'ın dünyaca ünlü Phuket adasında bulunan Mai Khao sahili, bölgenin havaalanına da ev sahipliği yapıyor. Uçakların iniş rotasının hemen yanında bulunan plajda turistlerin inişe geçen uçaklarla selfie çektirmeye başlaması güvenlik sorunlarına yol açınca Phuketli yetkililer harekete geçti.

Tayland'ın dünyaca ünlü Phuket adasında bulunan Mai Khao sahili, bölgenin havaalanına da ev sahipliği yapıyor. Uçakların iniş rotasının hemen yanında bulunan plajda turistlerin inişe geçen uçaklarla selfie çektirmeye başlaması güvenlik sorunlarını da beraberinde getirince Phuketli yetkililer harekete geçti. Yasak bölgede selfie çektirenler idam cezasıyla yargılanabilecek.Tayland'ın Phuket adası hem ülkenin hem de dünyanın en çok turist çeken yerlerinden biri. Plajları, berrak denizi ve eğlencesiyle ünlü ada her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Bu turizm cenneti adaya gelen turistler bundan sonra selfie çektirirken iki kere düşünmeli.

Phuketli yetkililer harekete geçti

Phuket adasının kuzeybatısında bulunan uluslararası havaalanı aynı zamanda Mai Khao plajına da komşu. Turistlerin sıklıkla denize girdiği bu plaj, uçakların havaalanına iniş rotalsı üzerinde yer alıyor. Son dönemde inişe geçen uçakları arkalarına alıp selfie çektiren turistlerin yarattığı güvenlik sorunu yerel yönetimi harekete geçirdi.

Turistler için büyük tehlike

Mai Khao plajının, inişe geçen uçakların rotasında yer alması pilotları da zora sokmuş durumda. Bölgeye turistlerin özellikle selfie çektirmek için gelmeleri olası bir kazaya da davetiye çıkarmakta. Artan bu şikayetler sonrası Phuketli yetkililer harekete geçip sert bir yaptırım uygulama kararı aldı. Selfie çektirmek için plaja girenler idamla yargılanacak

Alınan karara göre güvenlik için büyük risk taşıyan bölgeye selfie çektirmek için girenler bundan böyle yerel mahkemelerde idama varabilecek cezai yaptırımlarla yargılanabilecek.