Duş almak için küvete girdi, felaketi yaşadı

Duş almak için küvete su doldurarak içine giren kadın, felaketi yaşadı. Selfie sevdalısı genç kadın, küvetin içerisinde fotoğraf çekmek isterken şarj kablosu takılı olan telefon küvete düşünce elektrik akımıyla hayatını kaybetti.

Duş almak için küvete girdi, felaketi yaşadı

Cep telefonundan kendi fotoğraflarını çekmeye düşkün olan genç kadının bu tutkusu hayatına mal oldu. Tüm dünyanın konuştuğu 25 yaşındaki genç kadın banyoda şarjdaki telefonunu küvete düşürüp feci şekilde can verdi. Rusya'da, benzer olayların sık sık yaşandığına dikkati çeken uyarılar peş peşe yayınlandı.

Anastasia Scherbinina, isimli genç kadın Rusya'nın Novosibirsk kentindeki evinde, banyodayken telefonunu şarj ettiği ve bir yandan selfie çekmeye çalıştığı düşünülüyor. Anastasia, daha önce bir milletvekilinin yardımcısı olarak çalışmıştı.

Rusya'da bu gibi trajediler sık sık yaşanıyor. Banyoda telefon kullanan gençlerin art arda elektrik çarpması sonucu ölümleri sonrasında Rus yetkililer ve polis yetkilileri peş peşe uyarılarda bulunmuştu.

Rusya'nın Arkhangelsk şehrinde yaşayan Olesya Semenova da, küvetteyken akıllı telefonunu kullanmak istedi. Ancak bir anlık hatası, genç kadının sonunu hazırladı.Telefonunu şarj olurken küvete düşüren Rus kadın, elektrik çarpması nedeniyle hayatını kaybetti. Şoke eden olay sosyal medyada da geniş yankı uyandırırken Rus yetkililer telefon merakı nedeniyle benzer vakaların artması nedeniyle yeni önlemler alarak uyarılar yayınladı.

Feci şekilde can veren Olesya'nın ev arkadaşı, genç kadını öldükten çok sonra buldu. Olesya'nın ev arkadaşı Daria, onu bulduğunda çığlık attığını, genç kadını sarsarak kendine getirmeye çalıştığını fakat hiçbir yaşam belirtisi göstermediğini söyledi.

Ev arkadaşını o halde gördüğünde korktuğunu ve paniğe kapıldığını söyleyen Daria, arkadaşına dokunduğunda kendisini de elektrik çarptığını aktardı. Bunun üzerine suyun içindeki akıllı telefonunu fark ettiğini söyleyen Daria, Olesya'nın cesediyle karşılaştığında suda bulunan telefonun halen şarjda olduğunu da ifadesine ekledi.

Bir giyim mağazasında çalışan Semenova'nın kesin ölüm nedeni, yapılan otopsiden sonra Rusya kamuoyuna açıklandı. Yetkililer, telefonun şarj bağlantısı sırasında suya düştüğünü ve henüz 24 yaşında olan Olesya'nın elektrik akımı nedeniyle öldüğünü doğruladı.

Rus yetkililer, bu trajediden sonra telefon bağımlılığı üzerine art arda uyarılar yayınlarken, olayın yaşandığı Arkhangelsk şehrinde genç kızla ilgili törenler düzenlendi.

Kaynak: Milliyet