Sen nereden çıktın. Zamanı belli oldu

Türkiye’ye yeni bir hava akımı geliyor. Doğu Avrupa üzerinden inip Akdeniz üzerinden gelecek fırtına ile birleşecek olan soğuk hava, yurdun bir kısmında yağışlara neden olacak. Bu konuda zaman da verildi.

Sen nereden çıktın. Zamanı belli oldu

Türkiye’nin hava durumu hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu kez yüksek basınç nedeniyle soğuk hava dalgasının geleceği belirlendi. Buna göre cumartesi günü Doğu Avrupa üzerinden gelecek olan soğuk hava, batı bölgelere indikten sonra Orta Akdeniz üzerinden gelecek fırtınayla birleşip cuma ve cumartesi günü yağışlara yol açacak.

Bu soğuklara pazar günü ülke geneline yayılarak yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışla edecek.

Sen nereden çıktın. Zamanı belli oldu - Resim : 1

"ORTA AKDENİZ ÜZERİNDEN GELECEK"

Meteoroloji Bey isimli hesaptan Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezinin (ECMWF) simülasyonlarına yer verilerek yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi:

“Avrupa'da Yüksek Basınç nedeniyle cumartesi günü Doğu Avrupa üzerinden mevsime göre soğuk hava batı bölgelere iniş yapıyor.

Orta Akdeniz üzerinden gelecek siklonla birleşerek Cuma batı bölgelerde, Cumartesi Trakya ve Ege kıyıları hariç yurdun birçok bölgesinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlara yol açacak.

Pazar günü soğuk hava ülke geneline yayılacak Güney iç ve doğu ile kuzeyde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağar devam edecek.”

Sen nereden çıktın. Zamanı belli oldu - Resim : 2

Sen nereden çıktın. Zamanı belli oldu - Resim : 3

Sen nereden çıktın. Zamanı belli oldu - Resim : 4

Sen nereden çıktın. Zamanı belli oldu - Resim : 5