Serengil: Alişancım vizyonel olmak başka bir şey

Alişan, ünlü piyanist Fazıl Say’ı örnek göstererek kendisine yapılan çifte standarda tepki gösterdi? Seren Serengil ve Cengiz Semercioğlu, 'Duymadık Demeyin' programında Alişan'ın bu tepkisi hakkında konuştu.

CNN Türk'te ekrana gelen Buket Aydın'ın sunduğu '40' programına konuk olan Alişan, ünlü piyanist Fazıl Say’ı örnek göstererek yapılan çifte standarta tepki gösterdi.

Çağla Şikel'in ayakkabı bağcıklarını bağlamasının kadını aşağılamak olarak görüldüğünü söyleyen Alişan, aynı davranış Fazıl Say’a yapıldığında ise durumun normal karşılandığını anlattı.

Cengiz Semercioğlu, "Alişan'daki mantık başka... Çağla Şikel'e reklam amaçlı ayakkabılarını bağlatıyordu çünkü o dönem birlikte program yapıyorlardı. Alişan'ın söylemleri hep kadını küçük düşürmeye yönelik, hep kadını alttan gören erkeği üstten gören bir bakış açısı olduğu için eleştiriyoruz. Fazıl'ın hiç bugüne kadar böyle bir açıklamasını gördük mü? Duyduk mu? Okuduk mu?" yorumunda bulundu. 

Seren Serengil ise, "Kendisini Fazıl Say ile karşılaştırması çok abes olmuş. Bir kere ortada vizyon olayı var. İkinizin vizyonu, her şeyi farklı. Alişan'ın bu kıyaslaması kendine yaptığı bir haksızlık olmuş. Bu durum okumuşlukla alakalı değil. Vizyonel olmak çok başka bir şey. Fazıl Say'ın eşi o fotoğrafta ona yardım etmek için ayakkabısını bağlıyor. Alişan ise itaat etmeli ve hizmet etmeli mantığıyla bakıyor. Fazıl, bize batmıyor çünkü Fazıl Say'ın Alişan gibi 'Kadın ilk önce kocasını görerek evlenecek' söylemleri yok. Alişan'ın kadını toplum içinde ikinci sınıf yapan birçok söylemi olmasına karşın kendini Fazıl Say ile kıyaslaması çok saçma..." yorumunda bulundu.