Sesi güzel kızları telefonun başına koydular! Her şeyi yaptılar ama yakalanmaktan kaçamadılar: Şebekenin başı tribün lideri çıktı

Sesi güzel kızları telefonun başına koydular, temizlik maddesi adı altında sahte alkol yapımında kullanılan malzemeler sattılar. İstanbul kaçakçılık polisi, son yılların en kapsamlı sahte alkol operasyonunu yaptı. Operasyonda, bir şebeke çökertildi. 1453 Kartallar taraftar grubu lideri Aşkın Aydoğmuş ve oğlunun da aralarında olduğu 10 kişi tutuklandı.

tv100'den Devrim Tosunoğlu'nun özel haberine göre İstanbul Emniyeti Kaçakçılık Polisi, bir süredir sahte alkol şebekesinin peşindeydi. Şebekeyi çökertmek için çok yönlü ve titiz bir çalışma başlatıldı. Polis, bir şebekenin iki ayrı temizlik şirketi kurduğunu belirledi. Şebeke resmiyette temizlik malzemesi üretiyormuş gibi görünüyordu ancak sahte alkol üretiyordu. Şebeke, müşterilerine sosyal medya üzerinden ulaşıyordu, referansla müşteri kabul ediyordu.

HER ŞEYİ DÜŞÜNDÜLER
Şebeke “karalar grup” adı altında sosyal medyada kendilerine ulaşan müşterilerine, etil alkol ve alkol kiti gönderiyordu. Şebeke, yakalanmamak, yakalansa da tutuklanmaktan kurtulmak için her şeyi düşünmüştü. Müşteriye etil alkol başka, kit de başka kargo firmasından gönderiliyordu. Gönderilen ürünlerin üzerine de olası yakalanma durumu nedeniyle “içilemez” yazısı yazılıyordu. 

KOD İSİM KULLANDILAR
Şebeke üyeleri kendi isimlerini de kullanmıyordu, hepsinin en az bir kod ismi vardı. Kullanılan telefonlarda yabancılar üzerine kayıtlıydı. Polis, tüm bu tespitlerin ardından son içiciye de ulaştı. Son müşteri, kargodan teslim aldığı ürünler ile sahte alkol yaptığını itiraf edince şebeke çözüldü.

ŞEBEKENİN BAŞI TRİBÜN LİDERİ ÇIKTI
Operasyonun düğmesine basıldı. Şebeke çökertildi, başında isim oldukça dikkat çekiciydi. Şebekenin başındaki isim 1453 Kartallar taraftar grubu lideri Aşkın Aydoğmuş’tu. Gözaltına alınanlar arasında Aydoğmuş ve oğlu rap söz yazarı Burak Aydoğmuş da vardı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u tutuklandı.