Leman Sam 'Soysuz Araplar' dedi! Ekonomist Özgür Demirtaş'tan tepki geldi

Şevval Sam'ın annesi şarkıcı Leman Sam yaptığı ırkçı bir paylaşımla gündem oldu. Sosyal medya hesabından yaptığı ırkçı paylaşımı Ekşi Sözlük ve Twitter gündemine oturdu. Sam'a ilk tepki ise Ekonomist Özgür Demirtaş'tan geldi.

Leman Sam 'Soysuz Araplar' dedi! Ekonomist Özgür Demirtaş'tan tepki geldi

Yasak Elma dizisinin yıldızı Şevval Sam'ın annesi Leman Sam, 'Soysuz Araplar' ifadelerini kullanarak yaptığı ırkçı paylaşımla tartışma yarattı. Geçtiğimiz gün İstanbul Başakşehir’de zevk için lüks cipiyle sokak köpeğini ezerek öldüren Katar vatandaşına tepki gösteren Sam,  yaptığı yeni paylaşımla gündeme geldi. Sam'ın ırkçı söylemlerine ise ilk tepki Ekonomist Özgür Demirtaş'tan geldi.

'Soysuz Araplar'

Sam yaptığı paylaşımda; “Yıllar önce bu soysuz araplara tepkili olduğum içi uzun süreli lince maruz kalmıştım, şimdi herkes ne mal olduklarını anladı. Daha bunlar iyi günler, ekmeğe ortak yakında toprağa da ortak olacaklar. Bıçaklamalar, tecavüzler,sonu yağmadır bunun. Hiç şikayet etmeyin, göz göre göre geldi” ifadelerini kullandı.

Leman Sam 'Soysuz Araplar' dedi! Ekonomist Özgür Demirtaş'tan tepki geldi - Resim : 1

"Kafatasçı ırkçılık berbat bir şey..."

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş yaptığı açıklamada Sam'a, "Göçmen politikasını eleştirmek ayrı ve doğru Sosyo-Kültürel seviyeyi tartışmak ayrı ve doğru Sınırların yol geçen hanı olmasını eleştirmek ayrı ve doğru, Bu tip Irk ve Köken bazlı kafatasçı ırkçılık ise berbat bir şey. Sizi kınıyorum. Yazdığınızı görünce çok üzüldüm.” şeklinde tepki gösterdi.

Leman Sam 'Soysuz Araplar' dedi! Ekonomist Özgür Demirtaş'tan tepki geldi - Resim : 2