Şeyh'in milyarlık arabaları şaşkına çeviriyor

Görenlerin dönüp bir daha baktığı araç koleksiyona sahip olan Şeyh Hamad bin Hamdan Al Nahyan, bu kez spor bir araçla objektiflere yakalandı. Hamad'ın yüzlerce aracından oluşan bir müzesi var.

Özel yapım 4 x 4 off road arabalarla ilgilenen Hamad bin Hamdan Al Nahyan kendisine özel tasarlattığı araçlar arasında bulunan 14 tekerlekli devasa araç görenleri şaşkına çeviriyor. Şeyh'in özel bir uçak boyutunda olan 14 tekerlekli aracın tasarımını bir Türk yaptı.

Şeyh'in servetinin 22.5 milyar dolar değerinde olduğu iddia ediliyor. Hamad, 7,5 metre uzunluğundaki özel yapım otomobilini Fransa'nın Mulhouse kentinde sergilemişti. Ford F550 model kamyonet şasisi üzerine, Jeep Wrangler kasası konulmuş. Kaportanın uzatıldığını söyleyen Hamad, motor ve yürüyen aksamda herhangi bir değişiklik yapılmadığını söyledi.

Hamad, 7,5 metre uzunluğunda, 2,5 metre genişliğinde ve 2,5 metre yüksekliğindeki Large Spider'ın 160 kilometreye kadar hız yapabildiğini belirtti. 

Arabalara olan düşkünlüğünü, "Abu Dhabi'de 200 araçlık bir müzem var. Bu beni mutlu hissettiriyor. Çünkü günlük kullanım dahil bütün modellerden arabalar var orda" sözleriyle ifade etti. Şeyh Hamad Bin Hamdan El Nahyan, "Gökkuşağı Şeyhi" diye de anılıyor. Kendisine ait özel uçağı ve helikopteri de var.

Milyarlarca dolar serveti olan şeyhin araç koleksiyonununda çok sayıda nadide araç bulunuyor. El Nahyan geçtiğimiz gün, yeni bir spor otomobile bindiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Şeyh Hamad Bin Hamdan El Nahyan'ın ismi yaptığı sıradışı işlerle sık sık gündeme geliyor.
Şeyh Nahyan, sekiz yıl önce de adını 1 kilometre boyundaki dev harflerle çöle yazdırmıştı.