Sherlock Holmes bu cinayet planını görse şaşardı! Polisin makyaj şovu hayat kurtardı

Bir adamın eski karısını öldürmek için kiralık katil tuttuğunu fark eden Rus polisi, kadını filmlerde kullanılan plastik makyaj tekniğini kullanarak boğazı kesilmiş bir hale soktu ve fotoğrafladı. Eski karısının ceset fotoğrafını gören eski koca ise kiralık katile ödeme yaparak yakayı ele verdi.

Sherlock Holmes bu cinayet planını görse şaşardı! Polisin makyaj şovu hayat kurtardı

Polis başarıyı adamın cinayet planını birebir uygulayarak, bir film senaryosu gibi kurgulayarak yakaladı. Dünyanın en ünlü polisiye filmlerinden biri olan Sherlock Holmes'ün en büyük düşmanı Moriartry'nin yaptığı hileleri andıran bir olay yaşandı.

54 yaşındaki adamın eski karısını ölürmek için kredi çektiğini ve kiralık katil tuttuğunu farkeden polisin uyguladığı teknik kadının öldürülmesini önlediği gibi Holywood yapımcılarını bile kıskandırdı. Kadının hayatını kurtarmak için boğazı kesilmiş gibi gösteren polis bu kadarı "Görevimiz Tehlike'de bile olmaz dedirtti.

Sherlock Holmes bu cinayet planını görse şaşardı! Polisin makyaj şovu hayat kurtardı - Resim : 1

Karısını öldürmek için kiralık katil tutan ve boğazının kesilmesini isteyen 54 yaşındaki Alexander Krasavin, polisin onun cinayet planını tıpa tıp uygulayıp, adama boğazı kesilmiş bir kadın fotoğrafı göndermesi sonucu suya düştü. Eski karısının boğazı kesilmiş halde gören adam, fotoğrafı alır almaz kiralık katile ödeme yaparak kendini yakalattı.

Sherlock Holmes bu cinayet planını görse şaşardı! Polisin makyaj şovu hayat kurtardı - Resim : 2

Krasavin'in öldürmeye planladığı 46 yaşındaki eski karısı Nina, polisin uyguladığı ve film endüstrisinin makyaj uzmanlarından yardım alınarak yaratılan boğazı kesilmiş bir hale getirildi ve fotoğraflardı. Polisin eski kocasının öldürmeye çalıştığı Nina'ya uyguladğı Hollywood makyajı hayatını kurtarmış oldu.  

Alexander Krasavin, karısını öldüremediği gibi, polisin onun kurduğu cinayet planını taklit etmesi sonucu kısa sürede yakalandı. Alexander Krasavin'in kiralık katil için ise 13 bin sterlin ödediği kayıtlara geçti.

Nafaka ödememek için kiralık katil tuttu

Polisin yaptığı araştırmada bir taksi şoförünün eski karısını öldürmesi için kiralık katil tetikçiye ödeme yapmak için banka kredisi aldığını belirledi. Polis adamın nafaka ödememek için eski karısını öldürme kararı aldığına kanaat getirerek suçüstü için hazırlık yapmaya başladı.

54 yaşındaki Alexander Krasavin, polisin eski karısının gerçekten öldürüldüğüne inandırmak için film efektleri kullanarak çektiği cinayetini görüntülerine inandı. Polisin çıkarttığı iş sonucunda Alexander Krasavin gerçekten karısını öldürme planın işlediğini ve ondan kurtulduğunu sandı. Adam, ceset fotoğraflarını gördükten sonda, tetikçiye hemen parasını ödedi. Ödeme yapılır yapılmaz polis ekipler Alexander Krasavin'i sararak kelepçeleyerek gözaltına aldı. 

Krasavin'in 46 yaşındaki eski karısı Nina gerçekten de yapılan plastik makyaj sonucu boğazı kesilmiş gibi görünüyordu.

Polisle işbirliği yapan kadın hayatının şokunu yaşadı

Eski eşinin kendisini öldürmek için kredi çekip kiralık katil tuttuğunu öğrenen eski eş Nina ise yaşadığı şoku bir süre atlatamadı. Çünkü ona göre eski eşi ile ilişkileri normaldi ve 9 yaşındaki kızlarını yetiştirmek için birlikte çalışıyorlardı.

Boşanmış oldukları halde hala eski eşine sevgi duyduğunu itiraf eden kadın, "Bütün bunların mümkün olduğuna inanamıyorum. Fotoğrafını gerçek bir ölü sandı" diyerek yaşatığı kırıklığı ifade etti. Nina, eski kocasının ayrıldıktan sonra kızlarıyla vakit geçirmekte sorun yaşadığı için böyle bir şey planladığı iddialarını ise kabul etmedi.

Aşık olup evlenmişlerdi

Nina, kendisinin ve Krasavin'in ilk görüşte aşık olduklarını ve ilk başta "her şeye sahip olduklarını", ancak Krasavin'in "her şeyi mahvetmeye" devam ettiğini söyledi. Kendini suçladığını anlatan kadın “Bir kadın olarak uzun süreli bir ilişkisi olmadığı için onun için üzülüyorum. Cinayet emrini vermesinin de benim hatam olduğunu düşünüyorum" dedi. Kocası tarafından öldürülmesi polis tarafından engellenen kadın "Hapishanede onu neler bekliyor bilmiyorum. Onun orada olması beni çok üzüyor" diye konuştu.