Sıcaklıklar arttıkça artacak: Sakarya Valiliği uyardı

Yarın itibarıyla sıcak hava dalgasının etkisinin iyice hissedileceği Sakarya’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Sakarya Valiliği’nce hava sebebi ile yaşanabilecek olan olumsuzluklara ilişkin dikkatli olunması gerektiğine ilişkin uyarı yapıldı.

Sıcaklıklar arttıkça artacak: Sakarya Valiliği uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, 19 Temmuz Çarşamba günü itibari ile Sakarya’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerinde olması bekleniyor. Sakarya Valiliği tarafından vatandaşlara yapılan uyarıda, 37 dereceye çıkması beklenen sıcak havada yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

HAVA SICAKLIĞININ 37 DERECEYE KADAR ÇIKMASI BEKLENİYOR

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre; tüm yurtta etkili olan sıcak hava dalgasının ilimizde de yarından itibaren mevsim normallerinin 3 ila 8 derece (35-37 derece) üzerine çıkması bekleniyor. Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere; vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirleri olmaları gerekmektedir” denildi.

 Sıcaklıklar arttıkça artacak: Sakarya Valiliği uyardı - Resim : 1