Simpsonlar'dan korkutan yeni kehanet! 18 yıllık savaş tahmini! Türkiye'yi de ilgilendiriyor

İlk olarak 1984 yılında başlayan ünlü çizgi dizi Simpsonlar’daki yeni kehaneti ABD'li gazeteci ortaya çıkardı. Dizinin senaryosundaki bazı konuların tek tek gerçekleşmesi milyonların ilgisini çekmeye devam ediyor. Dünyada yaşanacak önemli olayları yıllar önce çektikleri bölümlerde işleyen ünlü çizgi dizinin son tahmini 18 yıllık savaşın olacağı yönünde. Bu tahmin Türkiye’yi de ilgilendiriyor. İşte o tahmin…

Simpsonlar'dan korkutan yeni kehanet! 18 yıllık savaş tahmini! Türkiye'yi de ilgilendiriyor

Mayıs ayında Kosova'nın kuzeyinde, Sırp yoğunluklu belediyelere seçilen Arnavut asıllı başkanların içeriye girmesine Sırplar izin vermedi. Polis, belediye binaları önünde toplanan kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Olayların büyümesiyle birlikte Sırp göstericiler ile polis ve NATO askerleri arasında yaşanan çatışmalarda 25 barış gücü askeri yaralandı. NATO, “kabul edilemez” olarak nitelendirdiği söz konusu saldırıları kınadı. Bölgede Arnavut belediye başkanlarının göreve gelmesiyle huzursuzluk da tırmandı. Zvecan'da bir hükümet binasını işgal etmeye çalışan protestocular, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları ile durdurulmak istendi. NATO askerleri ise iki belediye binasının çevresinde güvenlik kordonu oluşturdu.

Simpsonlar'dan korkutan yeni kehanet! 18 yıllık savaş tahmini! Türkiye'yi de ilgilendiriyor - Resim : 1

TÜRK KOMANDOSU KOSOVA'DA 

NATO, tarafından yapılan açıklamada, yaralanan barış gücü askerleri arasında İtalya ve Macaristan’dan gelen birliklerin olduğu ve üç askerin de durumunun ağır olduğu ifade edildi. Saldırılarla ilgili olarak 5 kişi tutuklandı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic, 50'den fazla Sırp'ın hastanede tedaviye ihtiyacı olduğunu söyledi. Gerginliğin giderek büyümesi üzerine bölgeye NATO tarafından Türk Komando taburu sevk edildi. Protestocular, belediye binalarından Sırp bayraklarının indirilip yerlerine Kosova bayrağı asılmasına tepki gösterdi. Nisan ayında, Sırplar bölgede yapılan yerel seçimleri boykot etmiş ve yüzde dörtten daha az katılımın olduğu seçimde Arnavut adaylar yerel meclislerin kontrolünü sağlamıştı. Belgrad hükümetinin desteklediği en büyük Kosovalı Sırp partisi olan Sırp Listesi'nin Genel Başkan Yardımcısı İgor Simiç, "50 oy kazandılar diye o sahte belediye başkanlarının buraya girmesine izin vermeyin’ dedi.

18 YIL ÖNCE TAHMİN ETTİLER 

Dünyayı sarsan gelişmeleri önceden bilen Simpsonlar son olarak Titanik'in enkazına dalarken patlayan Oceangate isimli denizaltıyı tahmin etmişlerdi.Söz konusu gelişmede Ünlü milyarderler ve şirketin CEO'su hayatını kaybetti. ABD'li gazeteci Natalie Morris ise Simpsonlar'ın sonbaharda çıkmasını tahmin ettikleri savaşla ilgili bölümü paylaştı. Gazeteci Natalie Morris konuyla ilgili şöyle dedi: "Kosova, Simpsonlar'ın 2023 sonbaharında Kosova ve Sırbistan arasında bir savaş çıkacağını öngören bu sahnesini gördünüz mü? Uğursuz görünüyor."

Simpsonlar'dan korkutan yeni kehanet! 18 yıllık savaş tahmini! Türkiye'yi de ilgilendiriyor - Resim : 3

OPPENHEIMER DA AYNI BÖLÜMDE 

Morris, söz konusu sahnelerin 2005 yılında yayınlanan >'Home Away From Homer' bölümüne ait olduğunu aktardı. Aynı bölümde sadece Kosova-Sırbistan gerilimi değil, önümüzdeki hafta vizyona girecek olan "Oppenheimer" filmi de yer aldı.

SIMPSONLARIN KEHANETLERİ 

2008'de The Simpsons, Homer'ın ABD genel seçimlerinde Barack Obama'ya oy vermeye çalıştığını gösterdi, durum değişti. Dört yıl sonra, Pennsylvania'daki bir oylama makinesi, insanların Barack Obama'ya verdiği oyları Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney'e çevirmeye devam ettikten sonra kaldırılmak zorunda kaldı.

Simpsonlar'dan korkutan yeni kehanet! 18 yıllık savaş tahmini! Türkiye'yi de ilgilendiriyor - Resim : 52000 yılındaki 'Bart to the Future' bölümünde, Donald Trump ABD başkanı oluyordu. Aynı bölümde Lisa'nın başkan olması yer alıyor. Oval Ofis'te konuşan Lisa'nın "Bildiğiniz gibi, Başkan Trump'tan oldukça büyük bir bütçe sıkıntısı miras aldık" dediği duyuluyor. 2017'de Trump, Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. Başkanı oldu.

Simpsonlar'dan korkutan yeni kehanet! 18 yıllık savaş tahmini! Türkiye'yi de ilgilendiriyor - Resim : 6

Simpsonlar, uzaya giden Virgin Galactic'in kurucusu milyarder Sir Richard Branson'ın uzay uçuşunu 2014'te tahmin ettiği iddiasıyla gündeme geldi. Uzaya çıkan Branson'ın görüntüsü, Simpsonlar'ın 2014 yılında yayınlanan 25'inci sezonunun 15. bölümü olan The War of Art'taki bir sahneyle benzerlik gösteriyor.

Simpsonlar'dan korkutan yeni kehanet! 18 yıllık savaş tahmini! Türkiye'yi de ilgilendiriyor - Resim : 7

KAPLAN SALDIRISI 

Simpsonlar, 1993 tarihli bir bölümde Siegfried & Roy'un parodisini yapıldı. Bölüm sırasında ikili, bir kumarhanede performans sergilerken eğitimli bir beyaz kaplan tarafından acımasızca parçalanıyor. 2003 yılında, Siegfried ve Roy'dan Roy Horn, beyaz kaplanlarından biri tarafından canlı bir performans sırasında saldırıya uğradı.Roy hayattaydı ancak ağır yaralandı.

Simpsonlar'dan korkutan yeni kehanet! 18 yıllık savaş tahmini! Türkiye'yi de ilgilendiriyor - Resim : 8

ABD VE ÇİN ARASINDAKİ NÜKLEER SAVAŞ 

Simpsonlar'a göre 2023'te ABD ve Çin arasında bir nükleer savaş meydana gelebilir. Dizinin bir bölümünde haber spikeri "Amerika ve Çin'in savaş ilan ettiğini büyük bir üzüntüyle bildiririm. Büyük bir nükleer saldırının bir saat içinde kıyılarımıza ulaşması bekleniyor" dediği duyuluyor.

Twitter kullanıcıları Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in yemin töreninde giyindiği mor takım ve boynundaki ince kolyeyi, The Simpsons'ın 2000 yılından bir bölümünde Lisa Simpson'ın giyindiği takıma benzetti.

Simpsonlar'dan korkutan yeni kehanet! 18 yıllık savaş tahmini! Türkiye'yi de ilgilendiriyor - Resim : 9

11 EYLÜL 

1997'de çıkan The City of New York vs. Homer Simpson adlı dokuzuncu sezonun bölümünde Lisa, arka planında Dünya Ticaret Merkezi'ni gösteren 9 dolarlık bir otobüs bileti broşürü tutuyor. Fotoğrafta 9'un yanındaki İkiz Kuleler silüeti, 9/11 şeklinde gözüküyor. Yani 11 Eylül.

Simpsonlar'dan korkutan yeni kehanet! 18 yıllık savaş tahmini! Türkiye'yi de ilgilendiriyor - Resim : 10

KATİL ARILAR 

Twitter’da ‘@didgeridougrou’ adlı kullanıcı tarafından “Simpsons 2020'yi gerçekten öngördü" mesajıyla paylaşılan videoda, dizinin bir bölümünde kasaba halkının bir araya toplanarak Dr. Hibbert’dan ‘bir hastalığa çare bulmasını’ istediği görülüyor. Doktor ise verebileceği tek tavsiyenin yatak istirahatı olduğunu söylüyor. Bunun üzerine halk panikle bir kamyonun içindeki kasada bulunan ‘tehlikeli katil arıları’ yanlışlıkla serbest bırakıyor.

Simpsonlar'dan korkutan yeni kehanet! 18 yıllık savaş tahmini! Türkiye'yi de ilgilendiriyor - Resim : 11

KONGRE BİNASI SALDIRISI 

Trump yanlılarının Washington'daki Kongre Binası'nı basması olayında, üstü çıplak, kafasında bir miğfer olan göstericinin görüntüsü ile Simpsonlar'da üzerinde "Vali" yazan bir kuşak taşıyan miğferli adamın yan yana görüntüsü, sosyal medyada en çok paylaşılan görseller arasına girdi. Simpsonlar'dan korkutan yeni kehanet! 18 yıllık savaş tahmini! Türkiye'yi de ilgilendiriyor - Resim : 12

DÜNYAYI ELE GEÇİREN ROBOTLAR 

Simpson ailesi, her araçta robotların bulunduğu bir eğlence parkını ziyaret etti. En sonunda robotlar kontrolü kaybetti ve çevrelerindeki çoğu insanı öldürdü. Halk arasında “Yapay Zekanın babası” olarak bilinen Jürgen Schmidhuber, robotların birkaç on yıl içinde dünyayı kolaylıkla ele geçirebileceğini tahmin ediyor.

KORONAVİRÜS 

The Simpsons'ın 1993 yılında yayımlanan bir bölümünde, koronavirüs salgınını andıran bir bölüm çekildiği iddia ediliyordu. Söz konusu bölümde Simpsons ailesine Asya’dan bir kargo paketi geliyor ve paketin açılmasıyla Springfield’a bir salgın hastalık yayılıyordu.

Simpsonlar'dan korkutan yeni kehanet! 18 yıllık savaş tahmini! Türkiye'yi de ilgilendiriyor - Resim : 13

DİSNEY VE FOX BİRLİKTELİĞİ 

Dizinin 8 Kasım 1998'de yayınlanan bölümünde 20th Century Fox tabelasının altında 'Walt Disney Co'nun bir bölümü' yazısı görülüyor.

 Simpsonlar'dan korkutan yeni kehanet! 18 yıllık savaş tahmini! Türkiye'yi de ilgilendiriyor - Resim : 14AKILLI TELEFON 

Akıllı telefonlar henüz icat edilmemişken, The Simpsons’ın 1994 yılında yayınlanan Lisa on Ice bölümünde dokunmatik telefon görülüyor. Logoya dikkat ettiniz mi?

Simpsonlar'dan korkutan yeni kehanet! 18 yıllık savaş tahmini! Türkiye'yi de ilgilendiriyor - Resim : 15