Şimşek: Beyanname vermeyenlere yasal işlem başlatılacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin doğru beyan edilmesini sağlamak amacıyla gayrimenkul sahiplerini mercek altına aldı. Buna göre, beyannamelerinde uyumsuzluk olan ve hiç beyanname vermeyen mükelleflere yönelik yasal işlemler başlatılacak.

Şimşek: Beyanname vermeyenlere yasal işlem başlatılacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkul sahiplerini mercek altına aldı. Kira gelirini beyan etmeyenler tek tek inceleniyor. Amaç, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçmek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir idaresi başkanlığının, vergide gönüllü uyumu artırma çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede de denetim çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü vurguladı.

"YASAL İŞLEMLER BAŞLATILACAK"

 "Bu yılın mart ayında kira gelirlerinin doğru beyan edilmesini sağlamak amacıyla gayrimenkul sahiplerinin kira gelirleri mercek altına alındı. Yaklaşık 4,5 milyon konut analiz ediliyor; kiralık olarak kullanıldığı tespit edilen adreslerde fiili tespitler yapılacak. Beyannamelerinde uyumsuzluk olan ve hiç beyanname vermeyen mükelleflere yönelik yasal işlemler başlatılacak."

 

MEHMET ŞİMŞEK - HAZİNE VE MALİYE BAKANI