Sinan Oğan’dan 2. tur açıklaması! Kırmızı çizgilerini açıkladı! Kimi destekleyecek?

Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla ilgili "Kırmızı çizgilerimiz var. Başta terörle mücadele, terör örgütlerinin desteklediği siyasi partilerle araya mesafe koyma, sığınmacıların gönderilmesi gibi bir takım şartlarımız var. Biz kendimize göre karar vermeyeceğiz. O seçmen kitlesine danışarak karar vereceğimiz için o seçmen kitlesinin iradesi ile hareket edeceğiz zaten." açıklamasını yaptı.

Sinan Oğan’dan 2. tur açıklaması! Kırmızı çizgilerini açıkladı! Kimi destekleyecek?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yüzde 5.2 oyla üçüncü sırada tamamlayan Ata İttifakı adayı Sinan Oğan, BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı. Oğan, ikinci tur kararıyla ilgili "1-2 gün içerisinde istişareleri tamamlayıp muhtemelen ondan sonra açıklayacağız. Kırmızı çizgilerimiz var. Başta terörle mücadele, terör örgütlerinin desteklediği siyasi partilerle araya mesafe koyma, sığınmacıların gönderilmesi gibi bir takım şartlarımız var." dedi.

"BİZİM SEÇMEN KİTLESİ TÜRKİYE'DEKİ EN SADIK SEÇMEN KİTLESİ"
İki taraf ile de görüşme yapacaklarını belirten Oğan "size oy veren seçmeni, ikinci turda anlaştığınız adaya taşıyabilecek misiniz?" sorusuna "Taşırız. Hepsini taşırız çünkü bizim seçmen kitlesi Türkiye'deki en sadık seçmen kitlesi, en bağlı seçmen kitlesi. Ama biz kendimize göre karar vermeyeceğiz. O seçmen kitlesine danışarak karar vereceğimiz için o seçmen kitlesinin iradesi ile hareket edeceğiz zaten. İkinci turda bizim desteğimizle rahat bir seçim alınacağı kanaatindeyim. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun." cevabını verdi.