Sinan Oğan'dan Kavcıoğlu'na çağrı: Çık listeyi açıkla

TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan, tv100 canlı yayınında, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'na bir çağrıda bulundu. Oğan, 'Buradan Sayın Kavcıoğlu’na çağrıda bulunuyorum, çık listeyi açıkla. Üretim amaçlı birisine kredi vermişsen, o üretim amaçlı değil başka amaçlı kullanmışsa çık açıkla.'' dedi.

Akademisyen/Hukukçu Prof. Dr. Celal Erbay, TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan, Gazeteci Latif Şimşek ve CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek; Pınar Işık Ardor ile Şimdi Konuşalım programına olarak gündemi değerlendirdi. 

Oğan'dan Kavcıoğlu'na: Çık listeyi açıkla

Son dönemde çokça tartışılan ucuz kredi alıp yatırım yapacağına döviz alan firmalar ile ilgili Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'na seslenen Sinan Oğan, listenin açıklanması gerektiğini belirtti. 

Oğan, açıklamasında şunları kaydetti;

Buradan Sayın Kavcıoğlu’na çağrıda bulunuyorum, çık listeyi açıkla. Üretim amaçlı birisine kredi vermişsen, o üretim amaçlı değil de başka amaçlı kullanmışsa çık açıkla. Kim bu?.  krediyi verirken hangi siyasiler aracı oldu çık onu da açıkla cesaretin varsa. Senin işin bankaların verdiği kredinin doğru kullanıldığını denetlemektir. Hangi banka bunu amacı dışında kullanmışsa o bankaya ceza keseceksin, gereğini yapacaksın.