Sivas'ta Yüksek Hızlı Tren heyecanı

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Açılış için son hazırlıklar da tamamlandı.

Sivas'ta Yüksek Hızlı Tren heyecanı

AK Parti Milletvekili Abdullah Güler, "Bu yatırımla bölgemiz inşallah hem ticaret hem de sanayi kuruluşlarına büyük katkı sağlayacak. Ticari hayata büyük canlılık getireceğine inanıyorum."

Yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının açılışını yapacak ve Sivas YHT Garı'na ziyarette bulunacak. Proje sayesinde Ankara-Sivas arası seyahat süresi 12 saatten 2 saate, Ankara-Yozgat arası ise 1 saate düşecek. Son hazırlıklar tamamlandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve yeni dönem Sivas milletvekili adayı Abdullah Güler, proje ve açılış hakkında bilgi vererek, Sivas'ın yıllardır beklediği bir müjde olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı yarın Ankara'dan yola çıkacak ve önce Kırıkkale'ye, sonra Yozgat'a uğrayacak. Akşam saatlerinde ise Sivas'ta olacak. Ankara-Sivas arası seyahat yaklaşık 2 saat sürecek ve bu yeni yatırımın iç ve dış turizm açısından, ticari hayat açısından ve bölgenin genel ekonomik kalkınması açısından büyük bir dönüşüm sağlayacağına inanıyoruz. Bu yatırım, cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olup, Sivas'ın büyük bir kalkınma fırsatı yakalamasını sağlayacak.

YHT hattının Sivas'tan sonra da devam edeceğini belirten Güler, Türkiye sınırlarının ötesinde Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'ne doğru uzanan büyük bir İpek Yolu projesinde önemli bir yatırım projesi olacağına inanıyor. Tahmini olarak birkaç yıl içinde Erzincan-Erzurum bölgesine, daha sonra da Orta Asya'ya uzanacak olan bu proje, Azerbaycan ve Türkmenistan gibi Türk Cumhuriyetleri'nde de bağlantılar kuracak ve kardeş cumhuriyetler arasında iş birliği ve ortaklık gelişimine katkı sağlayacak.