Soğan, Sarımsak, Sirke, Sabun… Koronavirüse karşı 4S formülü!

Dünyayı saran Koronavirüsten korunmanın yolu doğru beslenmeden ve hijyenden geçiyor. Koronavirüsten korunmanın diğer bir yolu da 4S formülü. Yani; Soğan, Sarımsak, Sirke, Sabun…

Koronavirüsün aşısı bulunsa dahi bağışıklığımızı güçlendirmek gerekiyor. Gribin de aşısı var ama her sene virüs kılık değiştiriyor. İşte koronavirüsünekarşı 4S formülünün detayları:

Koronavirüs 4S formülü, yani soğan, sarımsak, sirke ve sabun kullanın. Adaçayı ile gargara yapın.

Koronavirüsün aşısı bulunana kadar hatta bulunsa bile doğal reçetelerden vazgeçmeyin. Soğan ve sarımsağın içindeki bileşenler mikroorganizmaların hücre zarlarına geçerek bakteriyel hücre ölümüne yol açar.

Soğan, sarımsak çok tüketin. Özellikle çiğ tüketin. Soğanı salatalara bol bol doğrayın. Sarımsağı zeytinyağına yatırarak güçlendirin.

Cacıklara, salatalara, çorbaların içine bol bol karıştırın. Soğan ve sarımsak en güçlü koruyucu, mikrop ve virüs öldürücü.

Sirkenin antibakteriyel ve dezenfektan ektisi var. Doğal sirke, içerdiği biyoaktif bileşenlerden kaynaklı olarak hücrelerdeki oksidasyonu önleme, antidiyabetik, antimikrobiyel, antitümör, antiobezite, antihipertansif ve kolesterol düşürücü etkilere sahip olma gibi fonksiyonel pek çok özelliğe sahiptir. Sirkeyi sofranızdan eksik etmeyin.

Günde 20 kez ellerinizi yıkayın

Eller çok sık yıkayın. Antibakteriyeller yerine normal sabun tercih edin. Çünkü bizim vücumudumuzun da bir mikrobiyatası var. Antibakteriyeller virüslerle birlikte vücudun doğal florasını da yok ederler ki bu flora bizim bağışıklığımızın yüksek tutulmasında çok önemli rol oynar. Eskiden 5 kere el yıkıyorsak, şuan 20 kez yıkayın. 
 

Toplu taşıma aracına mı binip indiğiniz de ellerinizi yıkayın. El yıkama süreniz 20 saniyeden az olmamalı. Ellerimizi detaylı olarak yıkayın. Parmak aralarını iyice temizleyin. 

Nar tüketin

C vitamini içeren portakal, greyfurt ve nar gibi yiyecekleri yiyerek ya da suyunu sıkarak tüketin. Hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirmeye dikkat edin.

Narın bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidan özellikleri var. Vücut direncini artıran özellikleri var.