AFAD duyurdu! Malatya’da 5 büyüklüğünde deprem!

AFAD'dan alınan bilgilere göre; Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde saat 08.55'te 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre altında meydana gelen deprem çevre illerden de hissedilirken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır." mesajını paylaştı.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35'te 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

AFAD duyurdu! Malatya’da 5 büyüklüğünde deprem! - Resim : 1

 

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından "Malatya İli #Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35’de 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" mesajını paylaştı.

 

 

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Ersin Yazıcı olumsuz bir durumun olmadığını gelişmeleri takip ettiklerini açıkladı. Yazıcı açıklamasında, 'Malatya / Yeşilyurt merkezli 5.0 büyüklüğünde yaşanan depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim memleketimizi ve ülkemizi her türlü afetten korusun. Saha tarama çalışmalarımız devam etmektedir. Şu ana kadar bize gelen olumsuz bir durum yok, taramaya devam ediyoruz. 112'ye bildirilen olumsuz bir durum bulunmuyor. Vatandaşlarımızdan orta hasarlı ve ağır hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz' ifadelerini kullandı.