Astrazeneca - Oxford aşısına onay verildi

Son dakika haberine göre... Astrazeneca - Oxford aşısına İngiltere'den onay geldi.

Astrazeneca - Oxford aşısına onay verildi

AstraZeneca ve Oxford tarafından geliştirilen corona virüs aşısı, İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Dairesi (MHRA) tarafından onaylandı.

Geçtiğimiz gün AstraZeneca CEO’su Pascal Soriot, Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirilen corona virüs aşısının Covid-19’a karşı yüzde 95 koruyacağını ve Pfizer/BioNtech ile Moderna aşıları kadar etkili olacağını açıklamıştı.

Virüsün mutasyona uğramış ve bulaşıcılığı daha yüksek yeni türüyle mücadele veren İngiltere, Oxford University ve AstraZeneca tarafından geliştirilen corona virüs aşısını onaylayan ilk ülke oldu.

İngiltere Sağlık Bakanlığı, "Hükümet, İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu'nun (MHRA) Oxford University / AstraZeneca'nın Covid-19 aşısının kullanımına onay verme tavsiyesini bugün kabul etti" dedi. İngiltere Sağlık bakanı Matt Hancock, MHRA'nın günün ilerleyen saatlerinde doz rejimi hakkında daha fazla ayrıntı vereceğini söyledi.

AstraZeneca CEO'su Pascal Soriot da "Bugün, İngiltere'de bu yeni aşıya erişim sağlayacak milyonlarca insan için önemli bir gün. Etkili olduğu, iyi tolere edildiği, uygulanmasının kolay olduğu ve AstraZeneca tarafından kar olmaksızın sağlandığı görüldü" dedi.