Son dakika! İstiklal Caddesi'nde patlama! 6 kişi yaşamını yitirdi, 81 kişi yaralandı

Son dakika haberleri... Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Patlama anı çevredekilerin cep telefonu kamerasına yansırken, 4 kişinin olay yerinde 2 kişinin ise hastanelerde yaşamını yitirdiği ve 83 kişinin de yaralandığını aktarıldı. Öte yandan RTÜK, patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

Son dakika haberleri... Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde saat 16.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada, 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin yaralandığı belirtildi. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İstiklal Caddesi'ndeki patlama sonrası emniyet güçleri bölgede güvenlik çemberi oluşturdu. Patlama anı, çevredekilerin cep telefonu kamerasına yansırken, vatandaşların panik içinde kaçıştığı görüldü.

Son dakika! İstiklal Caddesi'nde patlama! 6 kişi yaşamını yitirdi, 81 kişi yaralandı - Resim : 1

Bakan Koca: 42 hastadan 5’i halen yoğun bakımdadır
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "İstiklal Caddesindeki patlamada yaralanan 81 kişiden 39’u tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. Yatırılarak tedavi edilen 42 hastadan 5’i halen yoğun bakımdadır, 2’sinin durumu ciddiyet gösteriyor" açıklamasını yaptı. 

Fuat Oktay: Kadın saldırgan bombayı patlattı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "An itibarıyla yine 4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. 81 de yaralımız var. Bunlardan ikisi ağır olmak üzere. Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. Bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar, sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse bunlara ulaşılacaktır." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Burada bir terör kokusu var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kalleş saldırının failleri ortaya çıkarılacak. Burada bir terör kokusu var, bir kadının rol oynadığına dair tespitler var" ifadelerini kullandı.

Bakan Bozdağ: 8 savcı ve 2 başsavcıvekili görevlendirildi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı patlamayla ilgili adlî tahkikat başlatmıştır. Soruşturmanın etkin yürütülmesi için sekiz Cumhuriyet Savcısı ve iki Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirilmiştir. Hadise bütün yönleriyle etkin bir şekilde soruşturulmaktadır. Güvenlik güçlerimizin kısa sürede fail ya da failleri tespit edip yakalayacağından, soruşturma sonucunda da hadisenin bütün boyutları ile aydınlatılacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'dan açıklama: Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 53 yaralımız var. İlk müdahaleler olay yerine ulaşan ekiplerce yapıldı. Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Son dakika! İstiklal Caddesi'nde patlama! 6 kişi yaşamını yitirdi, 81 kişi yaralandı - Resim : 2

Vali Yerlikaya'dan yaralılara ziyaret

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ile birlikte, İstiklal Caddesi'ndeki patlamada yaralanan vatandaşları tedavi altına alındığı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'ni ziyaret etti. Vali Yerlikaya, yaralıların durumu hakkında hastane yönetiminden bilgi aldı.

Vali Yerlikaya'dan ilk açıklama

Vali Yerlikaya, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada can kaybı ve yaralıların olduğunu söyledi. 

Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. "

Son dakika! İstiklal Caddesi'nde patlama! 6 kişi yaşamını yitirdi, 81 kişi yaralandı - Resim : 3

"4 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi yaralandı"

İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin son durumu açıklayan Vali Yerlikaya, 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 38 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yerlikaya, "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Son dakika! İstiklal Caddesi'nde patlama! 6 kişi yaşamını yitirdi, 81 kişi yaralandı - Resim : 4

Kızılay'dan açıklama

Kızılay'dan yapılan ilk açıklamada ise, "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır." denildi.

Yayın yasağı getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

Soruşturma başlatıldı

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından patlamaya ilişkin soruşturulma başlatıldı.

Son dakika! İstiklal Caddesi'nde patlama! 6 kişi yaşamını yitirdi, 81 kişi yaralandı - Resim : 5