Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Gençlerle Video Konferans Buluşması'nda soruları yanıtladı

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Gençlerle Video Konferans Buluşması' gerçekleştirdi. Erdoğan, görüşmede gençlerin başta YKS olmak üzere birçok sorusuna yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Gençlerle Video Konferans Buluşması'nda soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Gençlerle Video Konferans Buluşması' gerçekleştirdi.

Görüşmede gençlere söz veren Erdoğan onların sorularını yanıtlıyor.

Erdoğan, YKS neden ertelenmedi' sorusuna şöyle yanıt verdi:

Öncelikle bilindiği gibi bu tür sınavların tarihleri önceden ilan edilir. YKS de böyledir. Salgın sınav takvimlerini de etkiledi.

 Yeni tarih belirsizliğe karşı olarak bir tedbir oalrak düşünülmüştür.

Bazılarının bu tarihin turizm sektörünü canlandırmak amacıyla belirlendiğini iddia etmesi tamamıyla spekülasyondur.

Milli Eğitim Bakanlığımız ve YÖK'te yapılan hazırlıklar yanında, pedagoglar, öğrenciler velilerle birlikte yoğun istişareler gerçekleştirdik. Tüm bu çalışmalar sonunda sınavın asıl tarihine en yakın zamanda yapılmasının öğrencilerimiz için daha hayırlı olacağı görüşü ortaya çıktı.

Bir ay daha sınav stresi yaşanmasın istedik.

'KREDİ VE BURSLAR'

Kredi ve burslarla ilgili sormuş olduğunu soruda, göreve geldiğimizde verilen burs sadece 45 TL'ydi. Şimdi ise burslar noktasında geldiğimiz nokta çok daha farklı konumda. Bizler bursları ciddi manada yükselttik. Şuan itibariyle bursların geldiği konum 550 TL'ye çıkarıldı. Lisans öğrencileri için 550 TL burs verirken, 1400 TL lisans üstü öğrencilere veriyoruz, 1650 TL de doktora öğrencilerine kredi ya da burs veriyoruz. İş başladığında 45 TL, şimdi ise lisansta 550 TL, daha sonra ise kredi burs noktasında 1100 TL'ye çıkarıldı. Doktora öğrencilerinde ise 1650 TL'ye çıkarıldı.

17 bin 450 yeni yurt yatağını hizmete alacağız.

"GENÇLERİMİZDEN GELECEKLERİNİ ÖZEL SEKTÖRDE ARAMALARINI İSTİYORUM"

Türkiye'nin önünde çok büyük bir potansiyel var. Önümüzdeki fırsatı değerlendirerek, kendilerini geliştiren, birikimi ve yeteneği ile öne çıkan her gencimize gönül huzuruyla çalışabileceği iş alanı sağlama konusunda kararlıyız. Ancak her üniversite mezununun kamuda istihdam edileceği gibi bir yanlışa da düşülmemesi gerekiyor. Kamunun görevi iş yapmak, kazanmak isteyen herkese ön açmak, destek vermek yol göstermektir. Asıl istihdam özel sektörde, üretimde, ticarette, tarımda olacaktır. Gençlerimizden kabiliyetlerine güvenmelerini geleceklerini özel sektörde aramalarını istiyorum. Dünyanın hiçbir yerinde her üniversite mezununa iş hazırlığı gibi bir şey söz konusu değildir. 

Sosyal medyadan nefret etsek böylesine yaygın ve etkin şekilde kullanmazdık.

Günümüz dünyasında dijital platformların, sosyal medyanın asla ihmal edilemeyecek derecede önemli mecra olduğunu biliyoruz.

ERDOĞAN TÜRKÜYE EŞLİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin sonunda Diyarbakırlı öğrenci Ozan Ferhat Aktaş'ın bağlama çalarak söylediği Diyarbakır yöresine ait Fincanın etrafı' adlı türküye eşlik etti.