Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya YPG tepkisi

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışında önemli açıklamalarda bulundu. Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyeliğine ilişkin Erdoğan, "Biz evet demeyiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya YPG tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Bugün Hollanda Başbakanı ile geniş bir görüşme yaptık. Yarın İngiltere ve Finlandiya'nın talepleri üzerine görüşmelerimiz olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "NATO'nun bir güvenlik örgütü olduğunu biliyorsak böyle bir terör örgütünün alınmasına da biz evet diyemeyiz. Bunu İsveç ve Finlandiya için de düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve TİM Başkanı İsmail Gülle de eşlik etti.

Çıkışta vatandaşlarla sohbet eden ve basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdoğan, Arnavutköy'de gerçekleşecek Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Temel Atma Töreni'ne katılmak üzere camiden ayrıldı.