DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) merakla beklenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih ve yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

Örgün ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olanların lisans öğretimine geçebilmesi için 336 bin 573 adayın katılımıyla düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı'nda yerleştirme heyecanı devam ediyordu.

21 Ağustos'da başlayan DGS tercihleri 28 Ağustos 2019 tarihleri arasında tamamlandı. Yeni eğitim öğretim hayatının yaklaşması ile adaylar DGS sonuçlarının açıklanmasını büyük bir heyecanla bekliyorlardı. ÖSYM DGS yerleştirme sonuçları sonunda açıklandı.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına saat 16.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebiliyor.

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılaca. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekiyor.

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı - Resim : 1