Hazine ve Maliye Bakanı'ndan asgari ücret açıklaması

Son dakika haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''Asgari ücretlerle ilgili bugün açıklama yapılacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada enflasyon karşısında ezdirilmeyen bir oranı hep beraber görmüş olacağız'' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı'ndan asgari ücret açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''Asgari ücretlerle ilgili bugün açıklama yapılacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada enflasyon karşısında ezdirilmeyen bir oranı hep beraber görmüş olacağız'' dedi.

Aralık ayında ilk toplantısı yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerinin son toplantısının bugün saat 11'de başlayacağı bildirildi. Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücretin ilerleyen saatlerde komisyonun da toplanmasıyla açıklanması öngörülüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in asgari ücrete ilişkin yapılan görüşmelerle ilgili son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la paylaşmasının ardından nihai kararın Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Asgari ücret 2021 yılı için yüzde 21.56 artışla AGİ dahil 2 bin 825 TL olmuştu. 2020'de ise asgari ücret net 2 bin 324 liraydı.