Son dakika: Kahramanmaraş'ta 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha

Son dakika haberleri: Kahramanmaraş'ta 7.7'lik depremin ardından 7.6'lık bir deprem daha meydana geldi. Deprem, Ankara, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır ve Konya'da da hissedildi. 7,6'lık depremin büyük yıkıma neden olduğu belirtiliyor.

Son dakika: Kahramanmaraş'ta 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha

Son dakika haberleri: Kahramanmaraş'ta 7.7'lik depremin ardından 7.6'lık bir deprem daha meydana geldi. Merkezüssü Elbistan olan deprem saat 13.24'te gerçekleşti.

''7,6 ARTÇI DEĞİL YENİ BİR DEPREM''

AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, büyüklüğü 7,6 olan son depremin ardından açıklamalarda bulundu.

Tatar, bu depremin artçı değil yeni olduğunu açıkladı ve açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

''Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler''

DEPREM BÜYÜK YIKIMA NEDEN OLDU

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde diğer deprem, Hatay'ın Antakya ilçesinde de büyük yıkıma neden oldu.

Depremin ardından Antakya'da Devlet Hastanesi yıkıldı, çok sayıda bina enkaza dönüştü.

Yaşanan şiddetli sarsıntıların büyük bir yıkıma yol açtığı kentte, 600 Konutlar bölgesinde sıralı binaların çoğu yıkıldı. Yollarda da çatlaklar oluştu.

Bazı vatandaşların enkaz alanların ortasında kalan halı saha gibi spor tesislerine sığındığı görüldü.

Kent merkezi ve ilçelere, arama kurtarma çalışmasının yürütülmesi amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Vatandaşlarda arama kurtarma çalışmalarına yardım ediyor.