Kırşehir'de doğal gaz patlaması! Enkaz altında kalanlar var!

Kırşehir'in Çiçekdağ ilçesinde bir apartman dairesinde doğal gaz patlaması meydana geldi. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre; enkaz altında 5 kişinin kaldığı belirtildi. Olay yerinde AFAD İtfaiye ve Umke ekipleri çalışma yapıyor.

Kırşehir'de doğal gaz patlaması! Enkaz altında kalanlar var!

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde meydana gelen doğalgaz patlamasında 2 katlı müstakil bina çöktü, enkaz altında kalan 4 kişi sağ çıkartıldı. 

Kırşehir'de doğal gaz patlaması! Enkaz altında kalanlar var! - Resim : 1

Yozgat’ın Yerköy ilçesi ile Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesi sınırında bulunan Gültepe Mahallesi'nde İhsan Yorulmaz’a ait müstakil binada meydana geldi.

Kırşehir'de doğal gaz patlaması! Enkaz altında kalanlar var! - Resim : 2

Doğal gaz sıkışmasından kaynaklandığı düşünülen patlama, binanın çökmesine neden oldu.

Dört aile bireyi enkaz altında kalırken, enkaz altında kalanlar AFAD’ın çalışması ile sağ olarak çıkartılıp, yakın hastanelere sevk edildi.

Baba İhsan Yorulmaz'ın kendi imkanlarıyla enkazdan çıktığı olayda ekipler, yaralı kurtarılan anne Fatma Taşdemir'i Yerköy Devlet Hastanesi'ne sevk etti.

Enkazda kalan 4 yaşındaki Aydilge Hamiyet Yorulmaz da AFAD ve itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Kırşehir'de doğal gaz patlaması! Enkaz altında kalanlar var! - Resim : 4

Yozgat Valisi Ziya Polat olay yerinde

Olay yerinde incelemede bulunan Yozgat Valisi Ziya Polat, gazetecilere, "Doğal gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama olduğunu düşünüyoruz. Arkadaşlarımız inceliyor. Asıl sebebi raporlardan sonra çıkacaktır. Şükür, herhangi bir can kaybımız yok. Çocuğumuz da az önce çıkarıldı. Allah'a şükür sağlık durumları iyi. Rabbim büyüğünden korusun. Devletimizin tüm kurumları burada, ekiplere teşekkür ediyorum." dedi.

Kırşehir'de doğal gaz patlaması! Enkaz altında kalanlar var! - Resim : 5

İncelemesinin ardından Yerköy Devlet Hastanesi'nde yaralıları ziyaret eden Polat, "Vatandaşlarımızın sağlık durumu iyi. Annemizi Yozgat'a sevk ettik, çocuğumuzu da biraz önce sevk ettik. Diğer vatandaşımız burada, gözetim altında. Şu an için Allah'ın izniyle iyiler." diye konuştu.