MEB duyurdu! LGS 2. nakil sonuçları açıklandı!

Milyonlarca öğrencinin beklediği haber geldi. Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı. MEB, LGS kapsamında yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçları açıklandığını duyurdu. Boş kalan kontenjanlar ve hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? Sonuçlar nerede bakılıyor? Yatılılık başvuruları ne zaman? İşte tüm soruların yanıtı...

MEB duyurdu! LGS 2. nakil sonuçları açıklandı!

LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları bugün açıklandı. İkinci nakil tercih başvuruları, 31 Temmuz ile 4 Ağustos arasında alınmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından paylaştığı sonuç duyurusunda; "LGS Kapsamında Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçları Açıklandı" denildi.

E OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Nakil sonuçları hem MEB üzerinden hem de e-Okul üzerinden öğrenilebilecek. 

e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “https://eokul.meb.gov.tr/” adresine giriş yapmak ve sağ tarafa “Veli Bilgilendirme Sistemi” başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekiyor.

İkinci aşamada ise öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri soruluyor. Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı isteniyor. Bu bilgiler de doğru girildiğinde sistem açılır.

HİÇBİR YERE YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLERİN DURUMU

Boş kalan kontenjanlar ve hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos'ta alınacak.

Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 22-25 Ağustos'ta alacak. 31 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.