MasterChef Güzide Mertcan ABD vatandaşı mı?

Katıldığı MasterChef Türkiye yarışmasında lüks villası ile gündem olan Güzide Mertcan'ın ABD tatili sırasında yaptığı Filistin paylaşımı tepki çekmişti? ABD vatandaşı olduğu iddia edilen Güzide, merak edilen soruları yanıtladı.

MasterChef Güzide Mertcan ABD vatandaşı mı?

2019'da katıldığı MasterChef Türkiye yarışmasına yemekleri kadar 7 milyonluk villası ile de gündem olan Güzide Mertcan, sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor.

Şimdilerde de eşi ve çocuklarıyla beraber yurt dışı tatili yapan Güzide, YouTube kanalında eşiyle beraber çektiği bir videoyu yayımladı. MasterChef Güzide Mertcan ABD vatandaşı mı? - Resim : 1

Eşinin işi dolayısıyla ailesiyle beraber yurt dışında bulunduğunu belirten MasterChef Güzide, bu geziyi fırsata çevirdi. Eski MasterChef yarışmacısı bir dizi de video çekti ve bunları da takipçileriyle paylaştı. Mertcan eşiyle de soru cevap yaptı.

Güzide Mertcan başka ülkede yaşamakla ilgili düşünceleriyle dikkat çekti. Güzide şunları söyledi:

"Memleketimi çok seviyorum, ülkemde kendi dilimde ezan sesleriyle yaşamayı tercih ederim ama çocukların eğitimi noktasında ve güvenliği noktasında endişeleniyorum.''

''Hayvan hakları, kadın hakları gibi konularda hassasiyetlerimiz çok az seviyede... Üç çocuklu bir anne olarak endişeleniyorum."

Sık sık evleriyle gündeme gelen ünlü yarışmacı "Emlak fiyatları Türkiye'de çok artmış ama ben İtalya ve Yunanistan'da baktım orada uygun fiyatlı evler var" dedi.

Güzide Mertcan'a sorulan sorulardan biri de "Tatil ne kadara geldi" sorusuydu. Güzide Mertcan'ın eşi Mustafa Mertcan "Millerle bedavaya bilet alabiliyorsunuz biz miller karşılığında bir de paket yakaladık. Git gel 300 mille her şeyi bitirdik. Oteller Türkiye'ye göre çok ucuz" dedi.

Güzide Mertcan ise "Türkiye'de muhafazakar ya da özel konseptli bir otel ise fiyatlar çok uçuk. Yurt dışına turla giderseniz çok çok ucuza getirebilirsiniz" yorumunda bulundu.

MasterChef Güzide'ye en çok sorulan sorulardan biri ise Amerikan vatandaşı olup olmadıklarıydı. Güzide, bu soruya ''Hayır, Amerikan vatandaşı olmadık'' diyerek açıklık getirdi. 
Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Güzide Mertcan, sosyal medya ortamı Instagram'da büyük bir tepki çekti. 

İsrail'in Filistin'e zulmüne tepki gösteren bir paylaşım yapan Mertcan'ın hemen ardından eğlenceli videolar paylaşması takipçilerini kızdırdı. 

Gelen tepkiler üzerine Güzide Mertcan, şu açıklamayı yaptı: 

Müslüman kardeşlerimiz zor günler yaşıyor ama bizim de hayatımız bir şekilde akıyor... Geçenlerde tarihi çok öncelerden belirlenmiş bir canlı yayın yapıyorum, altında tepki mesajları. Konumuz Ramazan olmasına rağmen. Eee sen de canlı yayına girmişsin, yorum yapmakla vakit kaybediyorsun be kardeşim..."

"Sevgili dostlar tüm samimiyetimle şunu söylemek isterim ki; 'sosyal medya dünyası yalan'. Kimin ne hayır yaptığını, kimin samimi olduğunu, kimin elle tutulur bir tepki verdiğini bilmezsiniz, bilemezsiniz."

Ancak bu durum da takipçilerini tatmin etmedi. Güzide Mertcan gelen bir mesajı ifşa ederek yeni bir açıklama yaptı. Yarışmacı kendisini sorgulayan takipçisine "Hala kardeş diyorsun edepsiz" diyerek kızdı.
 
Takipçisinin attığı mesajları ifşa eden Güzide Mertcan, şunları yazdı:

 "Kesin artık kim daha duyarlı kim daha çok tepki verdi muhabbetini. Ben Amerika'ya geldiğimde bu olaylar mı vardı?''

''Amerika'da yaşayan Filistinli yok mu? Onlar bu olaylara üzülmüyor mu? Derdiniz ne sizin ya? Vallahi akıl hastası olcam bu zihniyet yüzünden."