Soylu'dan flaş Suriyeliler açıklaması: Bayramda gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında "Bayram için Suriye'ye gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek" dedi. Soylu "Eğer bayramda gidiyorlarsa güvenli bölge orada kalsınlar" diye konuştu

Soylu'dan flaş Suriyeliler açıklaması: Bayramda gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek

Sığınmacı tartışmalarına ilişkin açıklama yapan Bakan Soylu, bayram için gidip dönmek isteyen Suriyelilere izin verilmeyeceğini söyledi.

Soylu açıklamasında "Yurt içindeki tüm kaçak göçmenleri yakalıyoruz. Türkiye'den Suriye'ye gönüllü geri dönüş sayısı da 500 bine yakın" diye konuştu. 

 

 Soylu: Eğer bayramda gidiyorlarsa güvenli bölge orada kalsınlar"

Soylu bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada "Sayın Devlet Bahçeli'nin de ifade ettiği durum milletimiz tarafından da konuşuluyor. Bu nedir? 'Eğer bayramda gidiyorlarsa güvenli bölge orada kalsınlar.' Biz pandemi vesilesiyle önemli ölçüde bu gidişleri durdurmuştuk. 2016-2017-2018 bayramlarında açmamızın nedeni şuydu; oralara gitsinler görsünler. Ve sonunda yüzde 60'ı kaldı. Bayramlarda giden kişi sayısı da az.

Sınır geçişini yöneten valilerimize de söyledik. Şu anda bayramda geçiş izni verilmiyor. Hastalık, cenaze gibi durumlar elbette ki istisnadır.'" ifadelerini kullandı.