Su içmek için pınara giden vatandaş kayalıkların arasında onu fark etti! Önce ne olduğunu anlamadı daha sonra ise hemen fotoğrafını çekti... Oldukça ender

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde su içmek için pınara giden vatandaş kayalıkların arasında onu fark etti. Önce ne olduğunu anlamadı daha sonra ise hemen onu görüntüledi. Oldukça ender ve koruma altında.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde su içmek için pınara giden vatandaş kayalıkların arasında onu fark etti. Önce ne olduğunu anlayamadı daha sonra ise heyecanla fotoğraflarını çekti. Oldukça ender ve az rastlanan bir tür.

BİR SÜRE SONRA GÖZDEN KAYBOLDU

Yüksekova ilçesine bağlı Karabey köyünde sarı benekli semender görüntülendi. Doğada gezerek, pınardan su içmek isteyen Senar Terzioğlu, kayalıklar arasında sarı benekli semenderi fark etti. Terzioğlu'nun telefonu ile görüntülediği sarı benekli semender bir süre sonra uzaklaşarak kayboldu.

Yağışlı ve sulak bölgelerde görülen sarı benekli semenderin habitat kaybı nedeniyle neslinin tehlike altında olduğu biliniyor.

 

Su içmek için pınara giden vatandaş kayalıkların arasında onu fark etti! Önce ne olduğunu anlamadı daha sonra ise hemen fotoğrafını çekti... Oldukça ender - Resim : 1