Suat Pamukçu, tv100'e konuştu: Fatih Erbakan'ın o sözüne alınmadım, teşekkür ederim

Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) istifa ederek AK Parti'ye katılan Suat Pamukçu, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan'a konuştu. YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın 'mal bulmuş mağribi' ifadesiyle ilgili "Ben sayın Erbakan'a teşekkür ederim. Çünkü mal bulmuş mağribi sözünün, Türk Dil Kurumu'ndaki karşılığı sevinç ve coşkuyla demek. Dolayısıyla bizim oradaki birleşmemizi sevgiyle, coşkuyla ifade etmiş. Kendisine teşekkür ederiz." dedi.

Mayıs 2023 seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nden milletvekili seçilen Suat Pamukçu 20 Şubat’ta partisinden istifa etmişti. Pamukçu, geçtiğimiz günlerde tv100 yayınında "Erbakan Hoca CHP'li adayı desteklemezdi. Kötülüğü önlemek iyilik getirmekten daha önemlidir. Eğer inanıyorsam AK Parti'ye girdiğimde bu tabana bir mesaj vereceğim ve CHP'li adayın önünü kesecek bir katkım olacak diye bir inanca sahip olursam onu da yaparım." açıklamasını yapmıştı. AK Parti'nin ‘Yeniden Büyük İstanbul Mitingi’nde Pamukçu'ya, AK Parti rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan takmıştı. 

Suat Pamukçu, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan'a özel açıklamada bulundu. Pamukçu'nun açıklamaları Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programında ekrana geldi. 

"ERBAKAN'A ALINMADIM, TEŞEKKÜR EDERİM"
Burhan'ın "Başkanım sayın Erbakan'ın sizin için 'mal bulmuş mağribi' ifadesi vardı, AK Parti'ye katılmanız ile ilgili. Neler söylersiniz?" sorusuna Pamukçu "Ben sayın Erbakan'a teşekkür ederim. Çünkü mal bulmuş mağribi sözünün, Türk Dil Kurumu'ndaki karşılığı sevinç ve coşkuyla demek. Dolayısıyla bizim oradaki birleşmemizi sevgiyle, coşkuyla ifade etmiş. Kendisine teşekkür ederiz. Hayır, güzel bir söz söylemiş, alınacak bir şey değil ki." yanıtını verdi.